Ντεβλέτ Μπαχτσελί: «Η Ελλάδα θα χάσει το κεφάλι της» – Τι είπε για τον Νίκο Δένδια

20 Απριλίου, 20213:29 ΜΜ
More videos

Ο ακροδεξιός ηγέτης των «Γκρίζων Λύκων» προχώρησε σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις. Τι είπε για τον Νίκο Δένδια και την επίσκεψή του.

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί συνηθίζει τις εμπρηστικές δηλώσεις και μετά την επίσκεψη του Νίκου Δένδια στην Τουρκία και την επεισοδιακή συνέντευξη Τύπου «ξαναχτύπησε». Ο ακροδεξιός αρχηγός των «Γκρίζων Λύκων» εκτόξευσε απειλές και καταφέρθηκε εναντίον του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών.

Σε ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP), ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί χαρακτήρισε τον Νίκο Δένδια αμετροεπή, μίλησε επίσης για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και απείλησε την Ελλάδα ότι «θα χάσει το κεφάλι της».

Ο ίδιος κατηγόρησε ακόμα τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών ότι με τις δηλώσεις του στην Αγκυρα, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αποσκοπούσε στο να προκαλέσει κρίση. «Η Ελλάδα είδε τα νύχια της Τουρκίας» ήταν η χαρακτηριστική φράση που χρησιμοποίησε, σχολιάζοντας ό, τι συνέβη στην Άγκυρα.

Αναλυτικότερα, ο ηγέτης του MHP και πολιτικός σύμμαχος του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την τοποθέτησή του δήλωσε: «Οι εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας αποκαλύπτουν ότι τον έστειλαν στην Τουρκία ειδικά για να προκαλέσει κρίση. Συγχαίρω από τα βάθη της καρδιάς μου τον κ. Τσαβούσογλου. Υποβάλλω τα σέβη μου και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που τον καθοδήγησε. Ο Έλληνας υπουργός έπεσε σε σκληρό βράχο. Είδε τα νύχια της Τουρκίας».

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί υποστήριξε ότι η μοναδική χώρα που απειλεί την ασφάλεια στη Μεσόγειο είναι η Ελλάδα.

«Η Ελλάδα καταπατάει τη Συνθήκη της Λωζάννης. Οι ομογενείς μας δεν είναι μόνοι, δεν είναι απελπισμένοι, δεν είναι ποτέ απροστάτευτοι. Απ’ ό,τι φαίνεται η Ελλάδα δεν πήρε το μάθημά της από την Ιστορία. Νομίζω πως αυτή η μικροσκοπική χώρα έχει ξεχάσει. Θα ήταν καλό να τα εξηγήσει κάποιος στον αμετροεπή Δένδια και τον αχαλίνωτο Μητσοτάκη. Αν η Ελλάδα δεν συνετιστεί θα χάσει το κεφάλι της» είπε με απειλητικό τόνο.

Να θυμίσουμε ότι και ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, επανήλθε στην επεισοδιακή συνέντευξη Τύπου των Δένδια και Τσαβούσογλου, αναφέροντας ότι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών «σαμποτάρισε» τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο χώρες.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News