Η γέννηση είναι μια δύσκολη υπόθεση για όλα τα εμπλεκόμενα μέλη. Μάλιστα, η πίεση και το άγχος είναι ακόμα μεγαλύτερα, όταν βρίσκεται σε κίνδυνο η υγεία του παιδιού.
Ένα ακραίο παράδειγμα είναι η γέννηση του Νώα Γουόλ πριν από 4 χρόνια, ο οποίος γεννήθηκε με ένα εκ γενετής πρόβλημα που προκλήθηκε από υδροκεφαλία.
Συνέπεια αυτής της ανωμαλίας ήταν να βγει από την μήτρα της μητέρας του με πρησμένο κεφάλι και σχεδόν χωρίς καθόλου εγκέφαλο.
Πριν την γέννα, οι γιατροί είχαν προειδοποιήσει την Σέλι, ότι ο Νώα δεν ζούσε για πολύ καιρό μετά την γέννα, αλλά ακόμα και αν ζούσε η ποιότητα ζωής του θα ήταν πολύ χαμηλή.
Μάλιστα, πρότειναν στην Σέλι να κάνει έκτρωση αντί να διακινδυνεύσει να κάνει ένα παιδί που δεν θα επιβίωνε ή θα ζούσε όλη του την ζωή μέσα στον πόνο.
Ωστόσο, η Σέλι ήθελε να φέρει το παιδί της στον κόσμο χωρίς να υπολογίζει τον κίνδυνο. Είχε πίστη, ότι τα πράγματα θα εξελίσσονταν έτσι όπως έπρεπε.
Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Νώα γεννήθηκε με το 98% του εγκεφάλου να είναι μη λειτουργικό ως αποτέλεσμα της ζημιάς υγρών από την υδροκεφαλία.
Αλλά αυτό που συνέβη στην συνέχεια ήταν ένα κανονικό θαύμα. Παρά την φαινομενικά μη αναστρέψιμη κατάστασή του, ο εγκέφαλος του Νώα άρχισε σταδιακά να αναπτύσσεται μόνος του.
Παρόλο που η αναπτυξιακή διαδικασία του Νώα διήρκεσε περισσότερο από ενός παιδιού χωρίς προβλήματα υγείας ήταν σε θέση να μιλάει και σε ηλικία 4 ετών ο εγκέφαλός του ήταν ίδιος με οποιουδήποτε άλλου παιδιού της ηλικίας του.
Αν και εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα με την υγεία τους εξαιτίας της δισχιδούς ράχης, ο Νώα είναι μια περίπτωση 1 στο εκατομμύριο που θα χρησιμοποιηθεί ως αντικείμενο διδασκαλίας. Επίσης, το BBC θα κάνει ντοκιμαντέρ για την εκπληκτική ανάρρωσή του με τον τίτλο “Το αγόρι χωρίς εγκέφαλο.”
Τέτοιες ιστορίες μας μαθαίνουν να μην είμαστε κυνικοί και να έχουμε ανοιχτή την καρδιά μας και το μυαλό μας σε όλες τις πιθανότητες που υπάρχουν στον κόσμο.