Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024
διάφοραΛύθηκε το μυστήριο: Πως χτίστηκαν οι αρχαίες πυραμίδες της Αιγύπτου μέσα από...

Λύθηκε το μυστήριο: Πως χτίστηκαν οι αρχαίες πυραμίδες της Αιγύπτου μέσα από ένα τρισδιάστατο βίντεο

Μεγάλοι μύθοι έχουν αναφερθεί για το χτίσιμο των πυραμίδων. Πρόκειται για ένα από τα πιο αρχαία και άλυτα μυστήρια. Όμως, προσφάτως, ο ο αρχιτέκτονας-ερευνητής Jean-Pierre Houdin, κατέληξε σε κάποια σοβαρά συμπεράσματα. Πιθανότατα, αναφέρει τη μία και μοναδική εξήγηση για το συγκεκριμένο θέμα.

Ο Jean-Pierre Houdin ισχυρίζεται πως ξεσκέπασε το πέπλο μυστηρίου πάνω από τη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας. Δηλαδή, την πυραμίδα του Χέοπα. Μάλιστα, αυτό έλαβε χώρα μετά από 4.500 χρόνια. Ο αρχιτέκτονας – ερευνητής αποκάλυψε το πώς οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι χάρισαν στην ανθρωπότητα ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου.

Όπως αναφέρει, ο ίδιος, «η πυραμίδα θα μπορούσε να κατασκευαστεί από μέσα, με τη βοήθεια μιας κυκλικής, εσωτερικής σήραγγας». Μάλιστα, χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη ανακάλυψη ως «τη μεγαλύτερη μετά τον τάφο του Τουταγχαμών».

etsi chtistikan oi pyramides kai yparchei kai to 3d vinteo poy to apodeiknyei i lysi toy mystirioy

Για να μεταφέρουν οι εργάτες 3.000.000 λίθους, με βάρος 2,5 τόνων ανά κομμάτι, τοποθέτησαν μια εξωτερική ράμπα για τα πρώτα 40 μέτρα. Στη συνέχεια κατασκεύασαν μια εσωτερική ράμπα σε σχήμα τιρμπουσόν. Αυτό έγινε για να ολοκληρώσουν το κατασκεύασμα ύψους 137 μέτρων.

Ο Houdin εξηγεί πως «Αυτή είναι η επικρατέστερη θεωρία από όλες γιατί είναι η μόνη που μπορεί να γίνει πράξη». Για να το αποδείξει, συνεργάστηκε με τη γαλλική εταιρεία κατασκευής τρισδιάστατων μοντέλων σχεδιασμού αυτοκινήτων και αεροπλάνων. Δηλαδή, τη Dassault Systemes. Δεκατέσσερις μηχανικοί της εργάστηκαν για δύο ολόκληρα χρόνια.

Μάλιστα, χρησιμοποιήθηκαν ραντάρ, ανιχνευτές θερμότητας, για να «καταρρίψουν τις δύο επικρατέστερες θεωρίες μέχρι σήμερα». Δηλαδή, πως τοποθέτησαν τις πέτρες από ψηλά ή τις έσυραν. Έτσι, φαίνεται πως οι πυραμίδες δε χτίστηκαν από εξωγήινους.

Χτίσιμο πυραμίδων – Λύση από το μυστήριο: Βίντεο με 3D απεικόνιση:



Τα πιο σημαντικά