Τρίτη, 23 Απριλίου 2024
ΕλλάδαΚικίλιας για την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας: «Τεpάστιο επίτευγμα και εθνική επιτυχία»

Κικίλιας για την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας: «Τεpάστιο επίτευγμα και εθνική επιτυχία»

Εθνική επιτυχία χαρακτήρισε την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον επενδυτικό οίκο Fitch ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Καλεσμένος στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά, ο κ. Κικίλιας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είναι μία εθνική επιτυχία γιατί για πολλά χρόνια βρισκόμασταν σε περιοριστικές δημοσιονομικές πολιτικές, με πολλά προβλήματα. Το ό,τι μπορεί πλέον να αναβαθμίζεται η ελληνική οικονομία, να προσελκύονται παραπάνω επενδύσεις, να αυξάνεται το εισόδημα των Ελλήνων και από αυτό να ευημερεί η ελληνική οικογένεια, είναι τεράστιο επίτευγμα. Ο ελληνικός τουρισμός συνέβαλε τα μέγιστα στην οικονομία».

Πρόσθεσε δε: «Δίνεται η δυνατότητα στην ελληνική κυβέρνηση, στρεβλώσεις ή αδικίες που υπήρχαν στο παρελθόν, για ανθρώπους που έχουν εργαστεί όλη τη ζωή τους, έπρεπε σιγά – σιγά να αρχίσουν να βλέπουν ότι επιστρέφονται αυτά που είχαν χάσει τα χρόνια της κρίσης».

Αναφορικά με τις αλλαγές στο ποινικό δίκαιο για τον εμπρησμό, ο υπουργός σημείωσε: «Πλέον δεν μπορούμε να αφήσουμε τη χώρα μας, τις περιουσίες και κυρίως τις ανθρώπινες ζωές στα χέρια των λίγων, έναντι της ευημερίας και της ασφάλειας των πολλών. Το νομοσχέδιο έχει στόχευση στην πρόληψη και την ασφάλεια των πολιτών. Ένα από τα μέτρα είναι η ψηφιακή πλατφόρμα στην οποία οι πολίτες θα δηλώνουν αν έχουν καθαρίσει τα σπίτια ή τα οικόπεδά τους. Αν δεν τα έχουν καθαρίσει θα υπάρχει έλεγχος και συνέπειες. Δεν θα θέσουμε σε κίνδυνο τη ζωή των ανθρώπων.

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Γιώργο Φλωρίδη γιατί για πολλά χρόνια στην ελληνική κοινωνία υπήρχε το αίσθημα της μη τιμωρίας των υπευθύνων. Παύει να υπάρχει το αίσθημα της ατιμωρησίας και θα υπάρχουν επισπεύσεις στις δίκες», συμπλήρωσε.

Σχετικά με τις αλλαγές που έρχονται στον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 ο Βασίλης Κικίλιας είπε ότι «με το 112 μπορούμε να έχουμε προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας, μπορούν να ενημερωθούν οι γονείς για το αν θα πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο, για την εκ περιτροπής εργασία ή την εργασία από το σπίτι, αν κάποιες συναυλίες ή εκδηλώσεις πρέπει να αναβάλλονται λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων. Υπάρχουν προληπτικές ρυθμίσεις οι οποίες προστατεύουν την κοινωνία από τα ακραία καιρικά φαινόμενα».

«Όταν έχουμε κατάσταση κινδύνου πυρκαγιάς και κάποιοι συνεχίζουν να αμελούν και κάνουν μπάρμπεκιου στο δάσος ή καπνίζουν τα μελίσσια τους ή κάνουν χωματουργικές εργασίες και αυτό οδηγήσει σε οικολογική καταστροφή, απώλεια ζωών, το αμέλημα γίνεται κακούργημα και η μικρότερη ποινή είναι 10 έτη και τα πρόστιμα φτάνουν 50.000 ευρώ», εξήγησε κλείνοντας.

Τα πιο σημαντικά