Κυριακή, 21 Απριλίου 2024
ΕλλάδαH ΕΛΑΣ προσλαμβάνει αλλοδαπούς: «Για να ξέρουν την γλώσσα των μεταναστών»

H ΕΛΑΣ προσλαμβάνει αλλοδαπούς: «Για να ξέρουν την γλώσσα των μεταναστών»

Μια ακόμα άσχημη εξέλιξη θα λάβει χώρα στα Σώματα Ασφαλείας καθώς η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε γρήγορη προσαρμογή προκειμένου να γίνουν προσλήψεις αλλοδαπών στην Ελληνική Αστυνομία όπως δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας επικαλούμενος το παράδειγμα της Σκότλαντ Γιαρντ.

86b58c3b48c4ee12fd80951315a787a0

Μόνο που η Σκότλαντ Γιαρντ αποτελεί μια υποδειγματική αστυνομική υπηρεσία και συνεργάζεται με δύο επίσης υποδειγματικές υπηρεσίες ασφαλείας, την ΜΙ6 και την ΜΙ5

Και εν πάση περιπτώσει η βρετανική κοινωνία είναι νομίμως πολυπολιτισμική εδώ και πολλές δεκαετίες πληρώνοντας τίμημα για αυτό.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να δούμε και τέτοιες προσεγγίσεις προκειμένου να τηρηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η τάξη. Είναι αστείο ένας αστυνομικός που δεν ξέρει τη γλώσσα μιας ομάδας μεταναστών ή μιας μειονότητας να προσπαθεί να την προσεγγίσει. Θα πρέπει να προσαρμοστούμε και να μην έχουμε αγκυλώσεις με βάση το τι πιστεύαμε πριν από πενήντα χρόνια» δήλωσε από το Λονδίνο όπου την Τετάρτη, σύμφωνα με τα ΝΕΑ, είχε συνάντηση με την Βρετανίδα υπουργό Εσωτερικών Άμπερ Ραντ.

Προανήγγειλε, δε, νομοθετικές παρεμβάσεις «όπου χρειάζονται» καθώς το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο δεν επιτρέπει την πρόσληψη αλλοδαπών στην ΕΛΑΣ.

4854fbd96c2b9ff5a34aef39d4a403cc

«Έχουμε ήδη ομογενείς από την Αλβανία. Με τον ίδιο τρόπο θα πάρουμε άτομα και από άλλες κοινωνικές ομάδες. Κάποια πράγματα απαιτούν άμεσο εκσυγχρονισμό» πρόσθεσε ο κ. Τόσκας.

Αυτό που δεν ξεκαθάρισε ο υπουργός είναι αν θα είναι προαπαιτούμενο να έχουν την ελληνική ιθαγένεια καθώς το «Έλληνες το γένος» έχει προ πολλού καταργηθεί και μιλώντας για πρόσληψη αλλοδαπών δεν ξεκαθάρισε εάν αυτοί θα έχουν πολιτογραφηθεί ως Έλληνες όπως επίσης το ακριβές αντικείμενο της εργασίας τους.

[eleftherostypos]

Τα πιο σημαντικά