Χρυσοχοΐδης για γιορτές: «Να τις κάνουμε τηλεφωνικά ή μέσω Skype»

24 Νοεμβρίου, 20204:43 ΜΜ
More videos

Κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη προέτρεψε τον κόσμο φέτος να τις γιορτάσει διαφορετικά.

Για τη δύσκολη κατάσταση σε επίπεδο πανδημίας που επικρατεί αυτή τη στιγμή στη Θεσσαλονίκη συζήτησαν σε συνάντηση που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο δημαρχείο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το θέμα της αυστηροποίησης των ελέγχων, ενώ ο δήμαρχος μετέφερε στον υπουργό στο αίτημα του δήμου να δίνονται αναλυτικά στοιχεία για τα επιδημιολογικά δεδομένα για κάθε δήμο της Θεσσαλονίκης ξεχωριστά.

“Είναι μια μια μάχη εκ του συστάδην σε καθημερινή βάση, όλο το 24ωρο, με τον αόρατο εχθρό, προκειμένου να του εμποδίσουμε τον δρόμο να απλωθεί μέσα στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης, της Κεντρικής Μακεδονίας και όλης της Ελλάδας. Ο αγώνας είναι πολύ σκληρός, αλλά θα τα καταφέρουμε”, ανέφερε ο υπουργός σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση και πρόσθεσε: “Πρέπει να κάνουμε κάτι που είναι πολύ σημαντικό τις επόμενες δέκα ημέρες: να δώσουμε λίγο καιρό στο σύστημα υγείας και μετά, με την τάση που παρουσιάζουν τα αποτελέσματα των ελέγχων και του lockdown που έχει επιβληθεί, είναι βέβαιο ότι θα πάμε προς το καλύτερο. Κάνω έκκληση: ας αυτοπεριορίστουμε όλοι μας, λίγο υπομονή ακόμα”.

Αναφερόμενος στις επικείμενες γιορτές, προέτρεψε τον κόσμο φέτος να τις γιορτάσει διαφορετικά. “Υπάρχουν γιορτές τον Νοέμβριο. Ας τις κάνουμε τηλεφωνικά, ας τις κάνουμε μέσα από ένα Skype. Υπάρχουν γιορτές που μάθαμε να γιορτάζουμε όλοι μας, αλλά τώρα δε μπορούμε να τις γιορτάσουμε. Ωστόσο, για να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα έστω και περιοριστικά ας δώσουμε όλοι μαζί μια υπόσχεση: ότι τις επόμενες ημέρες θα εφαρμόσουμε ακόμα πιο αυστηρά, με μεγαλύτερο ακόμα σεβασμό και συμμόρφωση, τα μέτρα τα οποία έχει ανακοινώσει και εφαρμόσει η κυβέρνηση, πάντα με εισηγήσεις λοιμωξιολόγων. Θα νικήσουμε λοιπόν όλοι μαζί τον ιό, όταν όλοι μαζί θα αυτοπεριοριστούμε και θα μείνουμε σπίτι”.

Πηγή: voria.gr

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News