Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024
Ελλάδα«Χώρισα και ζούσαμε οι 2 μας»: Τα σπαρακτικά λόγια της Αιμιλίας Υψηλάντη...

«Χώρισα και ζούσαμε οι 2 μας»: Τα σπαρακτικά λόγια της Αιμιλίας Υψηλάντη για την κόρη της που πέθανε ξαφνικά

Πολύ δύσκολες είναι οι τελευταίες ώρες για την Αιμιλία Υψηλάντη, καθώς έφυγε από τη ζωή η μονάκριβη κόρη της, Μαρίνα Υψηλάντη, σε ηλικία 55 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr η μοναχοκόρη της, Μαρίνα, έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, προχθές, σε ηλικία μόλις 55 ετών, από ανακοπή καρδιάς βυθίζοντας σε βαρύ πένθος την οικογένειά της, με πιο τραγικές φιγούρες την 80χρονη σήμερα μητέρα της και την 24χρονη κόρη της.

Η Μαρίνα Υψηλάντη κόρη της γνωστής ηθοποιού και του Άγγελου Υψηλάντη ήτα απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Θεοδοσιάδη, ενώ αμέσως μετά συνέχισε τις σπουδές της στην Αμερική και συγκεκριμένα στη Νέα Υόρκη. Η Αιμιλία Υψηλάντη σε παλιότερη συνέντευξη είχε μιλήσει για την κόρη της, τον γάμο της και τη σχέση τους:

«Έκανα έναν γάμο το 1964 και απέκτησα την κόρη μου. Είπα θα κάνω έναν κλειστό γάμο. Ήταν ναυτικός ο σύζυγός μου. Η ζωή μαζί του δεν ήταν δύσκολη γιατί ήμουν παντρεμένη αλλά συγχρόνως και ελεύθερη».

«Υπάρχει μια ελληνική οικογένεια και δεν μεγάλωσα μόνη μου το παιδί. Δεν πειράζει που έλειπε ο σύζυγός μου. Δεν είναι πια στη ζωή. Είχε μια στενή σχέση με την κόρη μου. Εκείνος έπαιρνε τη μεγάλη αγάπη. Με την κόρη μου δεν είχα τις συγκρούσεις που θα έπρεπε. Μέχρι 16-17 χρονών κοιμόμασταν μαζί», είχε αποκαλύψει.

403

Η Αιμιλία Υψηλάντη μεγάλωσε μόνη της την κόρη της

Την περασμένη άνοιξη μάλιστα, με αφορμή την συμμετοχή της στην παράσταση η «Κυρία Κλάιν», που ανέβηκε στο θέατρ «Αργώ», ένα έργο που βασίζεται στη βιογραφία της ψυχαναλύτριας Μέλανι Κλάιν, και διερευνά τη σχέση μητέρας-κόρης, η Αιμιλία Υψηλάντη είχε δηλώσει με νόημα σε συνέντευξή της: «Η σχέση με την κόρη μου, επειδή είχα χωρίσει και ζούσαμε οι δύο μας, είναι μία σχέση φοβερής εξάρτησης.

Και αυτό πρέπει κάποια στιγμή να το λύσουμε γιατί πια έχουμε μεγαλώσει. Μπορεί να με κάνει οποιαδήποτε στιγμή ό,τι θέλει. Δεν ξέρω κι εμείς όμως πόσο θέλουμε να απεξαρτηθούμε από τα παιδιά μας. Τα χρησιμοποιούμε και εμείς τα παιδιά μας, τους ρουφάμε το αίμα, ζούμε μέσα από αυτά. Εμένα ας πούμε ακόμη και αν πάει η κόρη μου στην Ανταρκτική, ο ομφάλιος λώρος θα είναι εδώ. Δεν έχει σημασία ούτε πόσο βλέπεις το παιδί ούτε πόσο μιλάς…

405

Η σχέση μάνας- κόρης είναι ό,τι πιο σημαντικό. Αυτή δεν μπορεί να αντικατασταθεί από κανέναν άλλο. Όλοι ζητάμε τη μάνα μας. Με τις γυναίκες νομίζω είναι πιο έντονο ακόμη και από τους άντρες. Τον πατέρα σου μπορεί να τον θυμάσαι, είναι άλλο σύμβολο, άλλη σχέση. Τη μάνα όμως, τη ζητάς. Είναι μία σχέση μυρωδιάς…».

Η Αιμιλία Υψηλάντη υπήρξε από εκείνες τις δυνατές γυναίκες που μεγάλωσαν μόνες το παιδί τους, δουλεύοντας παράλληλα καθώς ο πρώην σύζυγός της, Άγγελος Υψηλάντης, με τον οποίο απέκτησε τη Μαρίνα, ήταν ναυτικός και αργότερα οι δυο τους πήραν διαζύγιο. Αυτό όμως, δεν τήν εμπόδισε να είναι μία καλή μητέρα για την κόρη της και παράλληλα να εργάζεται σκληρά, διαγράφοντας μάλιστα μια σημαντική καριέρα.

Υπήρχαν βεβαίως περίοδοι αρκετά δύσκολοι για εκείνη. «Ήταν δύσκολο το μεγάλωμα ενός παιδιού σε συνδυασμό με τη δουλειά. Άρχισε η πραγματική σχέση με τη ζωή. Εκείνη την περίοδο ήμουν μόνη μου. Ο άντρας μου ταξίδευε και οι γονείς μου είχαν πάει διακοπές, οπότε με βοηθούσε μια θεία μου, η οποία έμενε στην Ηλιούπολη. Άλλαζα τρία λεωφορεία για να πάω από την Ηλιούπολη στην Αθήνα, ώστε να είμαι στην ώρα μου στο θέατρο. Δεν με πείραξε που η παράσταση δεν ανέβηκε γιατί ήμουν νέα. Υπήρξαν εποχές που κουράστηκα, ταλαιπωρήθηκα κι άλλες εποχές που ήμουν άνετα» είχε εξομολογηθεί η ίδια παλαιότερα.

404

Ποια ήταν η κόρη της Αιμιλίας Υψηλάντη, Μαρίνα

Μεγαλωμένη μέσα στο θέατρο, στην κυριολεξία, η Μαρίνα Υψηλάντη γοητεύτηκε από τον μαγικό αυτό κόσμο και θέλησε να τον υπηρετήσει και η ίδια. Μετά το τέλος του σχολείου γράφτηκε στη Δραματική Σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη κι αργότερα συνέχισε τις σπουδές της στη Νέα Υόρκη. Κατά καιρούς συμμετείχε σε τηλεοπτικές σειρές και θεατρικές παραστάσεις ενώ εργάστηκε και σε παιδικές εκπομπές της ΕΡΤ.

Τα πιο σημαντικά