Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2024
φωτογραφίαΜπήκε στο καγιάκ του και φωτογράφισε τα φιόρδ της Νορβηγίας έτσι όπως...

Μπήκε στο καγιάκ του και φωτογράφισε τα φιόρδ της Νορβηγίας έτσι όπως κανείς άλλος!

Μια μικρή φωτογραφική μηχανή στο μπροστινό μέρος του καγιάκ του τοποθέτησε ο  Tomasz Furmanek που ζει στη Νορβηγία και έτσι απλά έκανε… θαύματα.

Τα φιόρδ είναι μεγάλες κοιλάδες, οι οποίες, με το πέρασμα του χρόνου, γέμισαν με νερό του ωκεανού. Έτσι δημιουργήθηκαν μερικά από τα ομορφότερα φυσικά θαύματα του κόσμου. Αν και τα φιόρδ βρίσκονται σε όλον τον κόσμο, τα νορβηγικά θεωρούνται τα πιο γοητευτικά.

Φωτογράφισε τα νορβηγικά φιόρδ ενώ έκανε καγιάκ από μια οπτική γωνία που μόνο όσοι κάνουν καγιάκ αντικρίζουν, χαρίζοντας σε όλους την επιβλητική και αρμονική θέα της νορβηγικής φύσης.

Ο 41χρονος άρχισε να ανεβάζει τις φωτογραφίες στο Instagram πριν από περίπου 3 χρόνια και έκτοτε έχει αποκτήσει 58.900 followers.

Χάρη στον λογαριασμό tfbergen μπορούμε όλοι, από χιλιόμετρα μακριά, να απολαύσουμε το θεαματικό τοπίο – και χωρίς να μπούμε σε καγιάκ.

«Ταξιδεύω με το καγιάκ μου εδώ και τρία χρόνια. Πέρσι μείωσα το χρόνο εργασίας μου στο 80% για να έχω περισσότερο χρόνο να ταξιδεύω. Συνήθως κάνω μεγαλύτερες διαδρομές τα Σαββατοκύριακα και στις διακοπές μου και κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, μετά τη δουλειά, κάνω μικρές διαδρομές στα φιόρδ κοντά στο Bergen», λέει ο ίδιος.

Ο Tomasz, με καταγωγή από την Πολωνία, είχε εντυπωσιαστεί από τη Νορβηγία από τότε που μετακόμισε στη χώρα, σε ηλικία έξι ετών.

«Το αγαπημένο μου μέρος στη Νορβηγία είναι τα Fjordarms και τα βουνά στην περιοχή Sognefjord», εξηγεί, «πανέμορφα είναι και τα νησιά Lofoten στα βόρεια αλλά οι συνθήκες είναι πιο δύσκολες και δεν είναι κατάλληλα για αρχάριους. Θα συνεχίσω πιθανότατα να ταξιδεύω με το καγιάκ μου για πολλά χρόνια- υπάρχουν πολλές λίμνες και φιόρδ που δεν έχω ακόμα επισκεφθεί», λέει ενώ σχεδιάζει να κάνει καγιάκ και σε άλλες χώρες εκτός από τη Νορβηγία.

Χειμωνιάτικη βόλτα στο Nærøyfjorden

Hjørundfjorden

Reinefjorden

Nærøyfjord

Νησιά Lofoten

Styggevatnet

Βόλτα στο Kjerkfjorden

Nærøyfjord

Nærøyfjord

Σούρουπο Kjerkfjorden

Styggevatnet

Aurlandsfjord

Sotra

Oldevatnet

Turøy

Reinefjorden

Παραλία Bunes

Nærøyfjorden

Kjerkfjorden

Styggevatnet

Nærøyfjorden

Lysefjorden

BunesΤα πιο σημαντικά