Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024
ζώδιαOι 3 νάρκισσοι του ζωδιακού κύκλου: Εντοπίζονται στο πλήθος πολύ εύκολα

Oι 3 νάρκισσοι του ζωδιακού κύκλου: Εντοπίζονται στο πλήθος πολύ εύκολα

Oι νάρκισσοι του ζωδιακού κύκλου είναι τρεις και δεν είναι δύσκολο να τους εντοπίσεις στο πλήθος.

Ο άνθρωπος με ναρκισσιστικά στοιχεία έχει την τάση να εξιδανικεύει τον εαυτό του, υποτιμώντας τους άλλους. Αποζητά την αναγνώριση και την επιβράβευση από τους άλλους και η αυτοεκτίμηση του είναι ιδιαίτερα εύθραυστη. Εάν κάποιος τον αμφισβητήσει ή ασκήσει κριτική τότε μπορεί να νιώσει πολύ έντονο θυμό και οργή. Σπάνια θα παραδεχτεί το λάθος του και πολύ συχνά μεταβιβάζει την ευθύνη στους άλλους.

Ο νάρκισσος κυριαρχεί στις συζητήσεις. Αισθάνεται υποχρεωμένος να μιλά για τον εαυτό του και υπερβάλλει σχετικά με τα κατορθώματά του. Εστιάζει έντονα στον εαυτό του, θέλει να εντυπωσιάζει τους άλλους και πολλές φορές θεωρεί πως είναι καλύτερος από τους άλλους.

Η ανάγκη του για επιβεβαίωση από τους άλλους είναι απύθμενη, έλκεται από κάθε τι που εμπεριέχει ανταγωνισμό και διψά για εξουσία. Η οποιαδήποτε κριτική προς το πρόσωπό του ερμηνεύεται ως ζήλια προς το πρόσωπό του. Εχει το αίσθημα της ανωτερότητας, αφού θεωρεί πως είναι καλύτερος από τους άλλους. Έλκεται από κάθε τι που εμπεριέχει ανταγωνισμό και διψά για εξουσία. Η οποιαδήποτε κριτική προς το πρόσωπό του ερμηνεύεται ως ζήλια προς το πρόσωπό του. Ωστόσο, ο νάρκισσος κάτω από την ορατή μεγαλομανία του κρύβει μεγάλη ανασφάλεια.

Ποιοι είναι οι τρεις νάρκισσοι του ζωδιακού;

Λέων

Εγωιστής, αλαζόνας, σνομπ, νάρκισσος. Ο Λέων είναι περήφανος και θέλει να τον αγαπούν και να τον θαυμάζουν. Ζητάει την επιβεβαίωση από τη σύντροφό του, αλλά ο ίδιος δεν δίνει ποτέ αντίστοιχη επιβεβαίωση. Ασχολείται σε υπερβολικό βαθμό με τον εαυτό του και δίνει πολύ μεγάλη σημασία στην εμφάνιση του, ξοδεύοντας αρκετά χρήματα και ώρες στον καθρέφτη του.

Zυγός

Ο Ζυγός είναι από τους πρωταθλητές του ναρκισσισμού, αλλά τουλάχιστον το κάνει με χάρη. Ο Ζυγός, παιδί της Αφροδίτης, πιστεύει πάρα πολύ στη δύναμη της εξωτερικής εμφάνισης. Φροντίζει να περιποιείται τον εαυτό του πάρα πολύ. Κάθε Ζυγός που σέβεται τον εαυτό του ξέρει ποιο είναι το καλό του προφίλ για φωτογραφία. Θέλει να είναι δημοφιλής και να τον θαυμάζουν.

Αιγόκερως

Ο Αιγόκερως είναι ο νάρκισσος της φιλοδοξίας. Θέλει να είναι ο πρώτος και ο καλύτερος σε ό,τι έχει να κάνει με την επιτυχία. Επίσης μερικές φορές έχει μια τάση σνομπισμού απέναντι σε όσους θεωρεί άτομα κατώτερα ή στερημένα από φιλοδοξίες. Αυτό το ζώδιο έχει ναρκισσιστικές τάσεις και φροντίζει να ντύνεται καλά και ακριβά. Τον ενδιαφέρει το κοινωνικό στάτους και θέλει μόνο άτομα εξουσίας γύρω του.

Τα πιο σημαντικά