Άντρας κατασκεύασε παγίδα που σκοτώνει 1.697 αλογόμυγες την εβδομάδα

26 Μαΐου, 2017 4:12 ΠΜ
More videos

Αν σας έχει τσιμπήσει ποτέ αλογόμυγα, ξέρετε πόση φαγούρα νιώθετε και πόσο επώδυνο είναι. Συνήθως προσπαθούν να τσιμπήσουν άλογα και βοοειδή αλλά ορισμένες φορές πέφτουν θύματά τους άλλα ζώα και άνθρωποι. Ορισμένες περιοχές έχουν αρκετές αλογόμυγες που κάνουν ανυπόφορη την υπαίθρια ζωή.

Το Πανεπιστήμιο του Κεντάκι εξηγεί ότι, οι αρσενικές αλογόμυγες τρέφονται με νέκταρ, ενώ οι θηλυκές με άλλα ζωντανά όντα. Μόλις προσγειωθούν, δαγκώνουν και τρέφονται με αίμα.

Παρόλο που οι άνθρωποι μπορούν να χρησιμοποιήσουν εντομοαπωθητικά, τα ζώα της υπαίθρου πρέπει να ζουν με τα ενοχλητικά έντομα όλο το καλοκαίρι. Ο Νταν Όουσλεϊ ανησυχούσε για τα άλογά του, οπότε αποφάσισε να φτιάξει μια παγίδα για να πιάσει και να εξοντώσει τις αλογόμυγες. Αυτό λειτούργησε καλύτερα από όσο μπορούσε να φανταστεί.

Facebook / Dan Owsley

Ο Νταν Όουσλεϊ αποφάσισε να φτιάξει μια παγίδα για αλογόμυγες. Όταν είδε πόσο καλά πήγε, αποφάσισε να δημοσιεύσει στο Facebook την δημιουργία του. Την είδαν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι και έγινε διάσημη στον κόσμο του διαδικτύου.

Facebook / Dan Owsley

Ο άνδρας εξηγεί:

Κατασκεύασα μια παγίδα για αλογόμυγες. Την πρώτη ημέρα πιάστηκαν 146 αλογόμυγες και την δεύτερη ημέρα 375.

Facebook / Dan Owsley

Σε 7 ημέρες πιάστηκαν 1.697 αλογόμυγες. Είναι μεγάλες σε μέγεθος και άρα εύκολο να μετρηθούν. Θα πρέπει να τις καθαρίζετε καθημερινά. Η λειτουργία της παγίδας είναι απλή.

Οι αλογόμυγες είναι οπτικοί κυνηγοί. Από μακριά, η μαύρη σακούλα μοιάζει με κάτι που μπορούν να δαγκώσουν. Πετούν ως εκεί, παρεκκλίνουν στο νερό με τη σαπουνάδα και πνίγονται σε λίγα δευτερόλεπτα.

Facebook / Dan Owsley

Η διαμόρφωση της βάσης μπορεί να είναι όπως θέλετε. Έφτιαξα τη δική μου ώστε να ταιριάζει η σακούλα, να μπαίνει και να βγαίνει εύκολα. Το πλεξιγκλάς πρέπει να είναι καθαρό και απαλλαγμένο από γρατσουνιές. Αν είστε σε περιοχή με υψηλή υγρασία, θα πρέπει να καθαρίζετε κάθε πρωί το πλεξιγκλάς.

Facebook / Dan Owsley

Υπάρχουν κενά που συγκρατούν τα πλεξιγκλάς. Βρίσκονται σε γωνίες 45 μοιρών και περίπου 3 εκατοστά βαθιά. Έχει τοποθετηθεί αρκετά βαθιά ώστε να μην χρειαστεί να το στερεώσω επιπλέον.

Η σακούλα που χρησιμοποίησα ήταν για τα απορρίμματα. Μπορεί να κρατήσει αρκετά λίτρα νερού με αρκετό υγρό σαπουνιού πιάτων.

Jina Lee

Βεβαιωθείτε πως θα τοποθετήσετε την παγίδα σε μια ανοιχτή περιοχή, όπου οι αλογόμυγες θα το δουν από μακριά. Ίσως χρειαστεί να το μετακινήσετε τριγύρω, ώσπου να βρείτε το τέλειο σημείο. Καθαρίστε το νερό από τα έντομα με ένα φτυαράκι ή κουταλάκι με σχισμές.

Pixabay / lottasilfverbrand

Βεβαιωθείτε πως έχετε χρωματίσει το επάνω μέρος με σκούρο χρώμα, ώστε να μην αντανακλάται στο πλεξιγκλάς η ανοιχτή απόχρωση του ξύλου. Δεν θα πρέπει να είναι ορατό στις μύγες.