5 ασκήσεις γυμναστικής που απλά πρέπει να μείνετε ακίνητοι

25 Σεπτεμβρίου, 2016 11:28 ΠΜ
More videos

Υπάρχουν κάποιες ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια και κόπο. Θα σας κάνουν να νιώσετε τη μαγική ελαφρότητα του σώματός σας, θα σας δώσουν ένα κύμα ενέργειας και θα σας βοηθήσουν να ακονίσετε τη σιλουέτα σας. Το βασικό κομμάτι τους είναι πως πρέπει να μην κινηθείτε καθώς όλα γίνονται ενώ είστε στάσιμοι.

Απλά μείνετε έτσι για 5-30 δευτερόλεπτα κάνοντας αυτές τις ασκήσεις τουλάχιστον 4-5 φορές την εβδομάδα.

#1 Τα φτερά της πεταλούδας1

Unknown

Ξαπλώστε στην πλάτη σας. Με τα γόνατα μέτρια λυγισμένα αυξήστε την απόσταση της λεκάνης σας από το πάτωμα ενώ στηρίζεστε στον τοίχο χρησιμοποιώντας το δεξί πόδι. Ξεκουράστε το αριστερό πόδι στο δεξί γόνατο και τοποθετήστε τα χέρια στο στομάχι σας. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία με το αριστερό πόδι.

#2 Ανεμόμυλος2

Unknown

Τοποθετήστε τις παλάμες στο στομάχι σας. Σπρώξτε τα οπίσθιά σας ενάντια στον τοίχο για να σταθεροποιήσετε τον εαυτό σας και σηκώστε το δεξί σας πόδι κάθετα. Παράλληλα διατηρήστε το αριστερό πόδι όσο πιο χαμηλά μπορείτε. Επαναλάβετε τη διαδικασία με το αριστερό πόδι.

#3 Χαιρετισμός3

Unknown

Σηκώστε τα δύο πόδια ενάντια στον τοίχο, κρατώντας τα τεντωμένα με τα δάχτυλα προς τα επάνω. Μόνο τα χέρια και οι ώμοι μπορούν να ανυψωθούν εύκολα από το πάτωμα σε αυτή τη θέση. Σηκώστε το δεξί σας χέρι και κρατήστε το ίσια δείχνοντας τα πόδια σας. Ξεκουράστε το αριστερό χέρι στο στομάχι σας. Επαναλάβετε την άσκηση με το αριστερό χέρι.

#4 Ψαλίδι4

Unknown

Σηκώστε και τα δύο πόδια χωρίς να λυγίζετε τα γόνατα. Στηρίξτε το δεξί πόδι στον τοίχο, σηκώστε το αριστερό και δώστε ώθηση ώστε να φτάσει προς τα εσάς, κρατώντας τη μέση σας με τις παλάμες. Επαναλάβετε την άσκηση και με το αριστερό πόδι.

#5 Γέφυρα5

Unknown

Ξαπλώστε σε ένα χαλάκι με τα χέρια ίσια και τις παλάμες κάτω. Οι άκρες των δακτύλων πρέπει να ακουμπούν τον τοίχο. Τοποθετήστε τα πόδια σας στον τοίχο όσο πιο ψηλά μπορείτε για να φύγει το βάρος από αυτά. Τεντώστε τους μύες των μηρών σας και σηκώστε την πλάτη από το πάτωμα.

Για να κάνετε ότι καλύτερο με αυτές τις απλές ασκήσεις, προσπαθήστε να επαναλάβετε κάθε μια από αυτές 10 φορές. Θα ξεκινήσετε να βλέπετε και να νιώθετε τη διαφορά μετά από 2-3 εβδομάδες.

Κάντε ασκήσεις, φάτε σωστά και θα έχετε καλά αποτελέσματα.

Ακολουθήστε μας στο facebook: