Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024
χρήσιμαΠώς θα καθαρίσετε γρήγορα τo καλοριφέρ - Πείτε αντίο στη σκόνη με...

Πώς θα καθαρίσετε γρήγορα τo καλοριφέρ – Πείτε αντίο στη σκόνη με αυτό το πανεύκολο τρικ

Ήρθε η εποχή που γίνεται ένα δυνατό ξεσκαρτάρισμα στο σπίτι, από τα ρούχα, μέχρι και τα διακοσμητικά στους χώρους του σπιτιού.

Η θερμοκρασία αρχίζει και πέφτει επομένως είναι η κατάλληλη περίοδος για να στρώσουμε τα χαλιά, να κατεβάσουμε τις φλις κουβέρτες μας αλλά και να κάνουμε μια καλή γενική καθαριότητα.

Στη λίστα των σημείων που θα πρέπει να καθαρίσουμε μέσα στο σπίτι είναι φυσικά και τα σώματα του καλοριφέρ αφού καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού έχουν μείνει κλειστά και σίγουρα έχουν συγκεντρώσει σκόνη στο εσωτερικό τους.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να καθαρίσει κανείς τα σώματα του καλοριφέρ, η Βίκυ όμως, μέσα από το προφίλ της στο Instagramcreative_mom_happy_kids μας αποκάλυψε την πιο εύκολη τεχνική και έδειξε βήμα -βήμα τη διαδικασία.

kalorifer

Δείτε τα βήματα στις παρακάτω οδηγίες και το βίντεο που ακολουθεί:

Μη ξεχνάς πως, καθαρίζοντας τα καλοριφέρ έχουν καλύτερη απόδοση από άποψη θερμότητας ενώ δεν διαχέεται παντού στο σπίτι η σκόνη που έχουν στο εσωτερικό άρα δεν μας δημιουργούν και πρόβλημα στο αναπνευστικό.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, βρέχει μια πετσέτα προσώπου, την στραγγίζει και την τοποθετεί ακριβώς κάτω από το καλοριφέρ.

Έπειτα με το πιστολάκι μαλλιών, στη δυνατή ένταση και στο ζεστό διώχνει τη σκόνη. Στη συνέχεια βάζει στον βραστήρα νερό και ξύδι και το αφήνει να βράσει.

Τοποθετεί ένα μεγάλο βαθύ ταψί κάτω από το καλοριφέρ και έχει και ένα πατάκι από κάτω για τυχόν νερά που θα πέσουν. Το νερό διώχνει τυχών λεκέδες και σκόνες που έχουν «παγιδευτεί» μέσα στο καλοριφέρ.

Δείτε το βίντεο:

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη • • (@creative_mom_happy_kids)

Τα πιο σημαντικά