25 μυστηριώδη μέρη που το Google Earth δε θέλει να δείτε

Ιούνιος 15, 2017 7:28 ΜΜ
More videos

Πολλές φορές, μέσα από τη διασκεδαστική πλοήγηση στο Google Earth, μπορούμε να δούμε διάφορα μέρη του κόσμου που μόνο να ονειρευτούμε είναι δυνατό. Φανταστείτε να είστε σχεδόν σε οποιαδήποτε χώρα ή τουριστικό προορισμό, με ένα μόνο κλικ του ποντικιού σας. Αυτό εμπνέει τον ταξιδιώτη και γεωγράφο μέσα μας.

Όμως, υπάρχουν κάποιες τοποθεσίες που δε μπορούμε να δούμε. Δε μας επιτρέπεται να τις δούμε. Αν προσπαθήσετε να κάνετε ζουμ σε αυτούς τους προορισμούς, θα δείτε πιθανώς μια θολή εικόνα. Η απόκρυψη αυτών των τοποθεσιών δικαιολογείται όταν έχει να κάνει με θέματα ασφάλειας, προσωπικών δεδομένων ή εμπορικών μυστικών. Ωστόσο, αυτό δε σταματά την εξάπλωση θεωριών συνωμοσίας.

Παρόλο που εκατοντάδες τοποθεσίες έχουν καλυφθεί από το Google Earth, ορισμένα από αυτά τα μέρη οι κανονικοί πολίτες μπορούν να τα επισκέπτονται ελεύθερα.  Άλλα είναι περιορισμένα λόγω μόλυνσης και κινδύνων για την υγεία. Ό,τι και να είναι πάντως, η περιέργεια των ανθρώπων μεγαλώνει.

Μυστηριώδης ρωσική τοποθεσία κοντά στη Σιβηρική τούνδρα

Google Earth

Αυτό το θολό μέρος στους Χάρτες της Google θα μπορούσε να κρύβει οτιδήποτε, από πυρηνικούς πυραύλους, μέχρι εγκαταστάσεις δοκιμών. Λόγω της απομακρυσμένης θέσης και της κάλυψης, είναι δύσκολο να μάθουμε την αλήθεια.

Αεροδρόμιο Μάικλ Άρμι, Γιούτα

Google Earth

Οι θεωρητικοί της συνωμοσίας και αυτοί που πιστεύουν στους εξωγήινους, ονομάζουν αυτή τη θέση τη νέα Περιοχή 51 στη Γιούτα. Ωστόσο, η αμερικανική κυβέρνηση παραδέχθηκε ότι η περιοχή είναι όντως μια περιοχή ελέγχου χημικών όπλων, κρυμμένη για λόγους ασφαλείας.

Το Βασιλικό Παλάτι, Άμστερνταμ

Google Earth

Παρά το γεγονός ότι είναι ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα του Άμστερνταμ, δε θα μπορούσατε να επισκεφθείτε αυτήν την τοποθεσία μέσω του Google Earth. Τα πάντα γύρω από το παλάτι μπορούν να φανούν καθαρά όμως.

Εθνικό Πάρκο Τανταούκο, Χιλή

Google Earth

Τοπικά γνωστό σαν «Parque Tantauco», είναι ένα ιδιωτικό φυσικό πάρκο ανοιχτό για το κοινό. Ωστόσο, δεν έχετε καμία πιθανότητα να το δείτε στο Google Maps. Η μεγέθυνση θα σας έδινε μόνο μια θολή εικόνα με πίξελ.

Το σπίτι του Αλεξέι Μίλερ, υπεύθυνου της Ρωσικής Ενέργειας

Google Earth

Σε αντίθεση με το Μπιλ Γκέιτς και το Μαρκ Ζούκμπεργκ, που προσέφεραν στο κοινό τη δυνατότητα να δουν τα αρχοντικά τους, ο Αλεξέι Μίλερ, ένας από τους πλουσιότερους άνδρες στη Ρωσία, το αποφεύγει σε σημείο που να μην επιτρέπει στο Google Earth να έχει οπτική πρόσβαση στο σπίτι του.

Εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής του Πανεπιστημίου του Κορνέλ

Google Earth

Το Πανεπιστήμιο του Κορνέλ προσπαθεί εδώ και χρόνια να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα. Με συνδυασμένη μονάδα παραγωγής θερμότητας και ηλεκτρικής ενέργειας, κατάφεραν να επιτύχουν το στόχο τους. Ωστόσο, φαίνεται ότι προσπαθούν να την προστατεύσουν από τους άλλους, με το να θολώνουν τη θέση τους στο Google Earth.

Αεροδρόμιο Μινάμι Τορισίμα, Ιαπωνία

Google Earth

Αυτό το αεροδρόμιο ήταν στρατιωτικό και αμερικανικό μέχρι το 1993. Δόθηκε στο Ναυτικό της Ιαπωνίας το 2009, συμπεριλαμβανομένων όλων των μυστικών που είναι κρυμμένα από τους Χάρτες της Google.

Παντού ο Συνταγματάρχη Σάντερς

JeepersMedia/flickr/CC-BY 2.0

Μάλλον μια από τις πιο περίεργες προσθήκες στη λίστα, αλλά στην πραγματικότητα η πιο λογική. Δεδομένου ότι ο συνταγματάρχης Σάντερς είναι πραγματικό πρόσωπο, η πολιτική των Χαρτών της Google δείχνει σαφώς ότι το πρόσωπο θα πρέπει να είναι θολό. Κανένα μυστήριο εδώ.

Φράγμα Κίογουι, Νότια Καρολίνα

Google Earth

Αυτό το φράγμα βοηθά στη λειτουργία ενός βοηθητικού προγράμματος πυρηνικής ενέργειας, για το οποίο πολλοί από τους επικριτές του φοβούνται ότι θα αποτύχει, όπως το εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας στη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας. Ίσως ο χάρτης να είναι θολός για να αποτρέψει τους σκεπτικούς από το να ελέγχουν το φράγμα κάθε πέντε λεπτά.

Λίμνη Μπέικερ, Νούναβουτ, Καναδάς

Google Earth

Οι οπαδοί της θεωρίας της συνωμοσίας υποστηρίζουν ότι η μαύρη λωρίδα πάνω από τη λίμνη Μπέικερ κρύβει εξωγήινους φάρους, που η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει από εμάς.

Εγκαταστάσεις της Mobil Oil στο Μπάφαλο, Νέα Υόρκη

Google Earth

Σε αντίθεση με άλλες τοποθεσίες όπου η απειλή και η ασφάλεια είναι οι κύριοι λόγοι απόκρυψης, δεν είναι σαφές γιατί οι εγκαταστάσεις της Mobil Oil Corporation στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης φαίνονται σαν ένα θολό κομμάτι στο χάρτη.

Η Αεροπορική Βάση Ράμσταϊν των ΗΠΑ, Γερμανία

Google Earth

Αν και είναι μία από τις σημαντικότερες βάσεις της Πολεμικής Αμερικανικής Αεροπορίας  για τον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας», ο τόπος αυτός αγνοείται συχνά από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ωστόσο, η θολότητα των εικόνων του στο Google Earth, είναι πιθανώς μία από τις ενδείξεις της σημασίας της.

Αυτή η τυχαία διαδρομή του βορειοδυτικού Ειρηνικού

Google Earth

Βρίσκεται κοντά στα σύνορα Όρεγκον-Ουάσινγκτον και δεν είναι σαφές γιατί αυτή η περιοχή είναι θολή στους Χάρτες της Google.

Εργοστάσιο επεξεργασίας πετρελαίου,  Σζαζαλόμπατα, Ουγγαρία

Google Earth

Είναι περίεργο να βλέπουμε απλά μπαλώματα πράσινου (σαν ένα τεράστιο γήπεδο μπέιζμπολ) σε μια περιοχή που υποτίθεται ότι περιέχει δεξαμενές και βαλβίδες πετρελαίου. Έτσι, πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται ποιο είναι το σοβαρό θέμα.

Βαβυλώνα, Ιράκ

Google Earth

Η Βαβυλώνα ήταν μια παλιά φημισμένη αρχαία πόλη που ήταν μάρτυρας πολλών πολέμων, πράγμα που τη διέλυσε. Οι Ιρακινοί αξιωματούχοι θέλησαν να ανοίξουν αυτό το μέρος σαν έναν τουριστικό προορισμό, όμως, είναι πολύ δύσκολο να καταλάβουμε γιατί δεν επιτρέπονται οι Χάρτες της Google.

Όλη η Βόρεια Κορέα

Google Earth

Με το είδος της κυβέρνησης και της πολιτικής  που εφαρμόζεται εκεί, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι δε θα μπορούσαμε να ρίξουμε μια ματιά σε αυτή τη χώρα.

Αεροπορική Βάση Ρέιμς, Γαλλία

Google Earth

Η γαλλική αυτή αεροπορική βάση παραμένει ενεργή σήμερα, αλλά πραγματικά δεν μπορούμε να πούμε τι βρίσκεται εκεί, αφού δεν επιτρέπεται να δούμε.

Πυρηνικός σταθμός Ίντιαν Πόιντ, Νέα Υόρκη

Google Earth

Η προειδοποίηση τα λέει όλα. Οποιαδήποτε απειλή για αυτό το πυρηνικό εργοστάσιο θα ήταν πραγματικά καταστροφική, έτσι η εικόνα είναι θολή για ασφάλεια.

Αεροπορική Βάση Βόλκελ,Ολλανδία

Google Earth

Η Αεροπορική Βάση Βόλκελ, είναι μια στρατιωτική αεροπορική βάση που χρησιμοποιείται από τη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία της Ολλανδίας και όπως και κάθε αεροπορική βάση που κρύβεται στο Google Earth, ο λόγος είναι η ασφάλεια.

Αγωνιστικός δρόμος της Mazda, Λαγκούνα Σέκα, Σαλίνας, Καλιφόρνια

Google Earth

Αυτός ο αγωνιστικός δρόμος χρησιμοποιείται για αγώνες αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών. Δεν υπάρχει απειλή για την εθνική ασφάλεια εδώ, αλλά το Google Earth σκέφτεται διαφορετικά.

Βάση για εκτόξευση πυραύλου στην Ισπανία

Google Earth

Αυτή η εγκατάσταση εκτόξευσης πυραύλων στην Ισπανία, δεν είναι διαθέσιμη στους Χάρτες της Google, αλλά μπορεί να τη δει κανείς στους χάρτες της Yahoo.

Χώρος HAARP, Γκάκονα, Αλάσκα

Google Earth

Αυτό το ερευνητικό πρόγραμμα εκπομπής υψηλών συχνοτήτων, κατηγορήθηκε από την κοινότητα θεωριών συνωμοσίας για την πρόκληση ακραίων καιρικών φαινομένων σε όλο τον κόσμο. Η απόκρυψή του στο Google Earth τροφοδοτεί την άποψη.

Αρχηγείο του ΝΑΤΟ, Πορτογαλία

Google Earth

Λαμβάνοντας υπόψη το ότι ο κύριος σκοπός του ΝΑΤΟ είναι να διαφυλάξει την ελευθερία και την ασφάλεια των μελών του, δεν αποτελεί έκπληξη η διαφύλαξη της εγκατάστασης του πρώτα.

Εγκατάσταση πυρηνικής μονάδας Σίμπρουκ, Νιού Χάμσαϊρ

Google Earth

Όπως κάθε άλλος σταθμός παραγωγής ενέργειας, η λήψη υψηλών μέτρων ασφαλείας είναι κατανοητή, δεδομένου ότι κάθε απειλή για αυτόν αποτελεί επίσης απειλή για όλους τους πολίτες γύρω του.

Σωφρονιστικό Ίδρυμα Ελμίρα, Νέα Υόρκη

Google Earth

Όντας μια φυλακή μέγιστης κρατικής ασφάλειας και ένας τόπος όπου φέρονται οι πιο επικίνδυνοι τρόφιμοι, η θολότητα της όψης της από το Google Earth μπορεί να είναι μια προσπάθεια να αποφευχθούν οι εναέριες αποδράσεις των κρατουμένων.

Ακολουθήστε μας στο facebook: