Ζευγάρι αγόρασε σπίτι ερείπιο με 1 ευρώ και το μεταμόρφωσε σε πραγματικό παλάτι

28 Αυγούστου, 20224:28 ΠΜ
More videos

Σπίτι ερειπωμένο με μόλις 1 λίρα αγόρασε ένα ζευγάρι και μετά από έναν χρόνο εργασιών παρουσίασε το επίτευγμά του. Πρόκειται για την ιδιοκτησία του Sam και της Rachael Kamau στο Wavertree, Liverpool. Η κατοικία διέθετε μια διαλυμένη σκάλα και ένα μπάνιο χωρίς πάτωμα.

Η κατοικία ήταν σε τόσο κακή κατάσταση που δεν μπορούσαν να το δουν μέσα, γιατί ήταν επικίνδυνο.

Οι Kamaus έμεναν στο ενοίκιο στο Λίβερπουλ για 16 χρόνια και αποφάσισαν να δώσουν μια λίρα για να αγοράσουν 1 σπίτι.

Η κα Kamau εξήγησε: «Όταν ακούσαμε για τη συγκεκριμένη κατοικία με 1 λίρα το σκεφτήκαμε γιατί όχι; Είχαμε δύο κορίτσια που έπρεπε πάντα να μοιράζονται ένα υπνοδωμάτιο και το διαμέρισμα που μέναμε ήταν πολύ περιορισμένο.»

«Όταν είδαμε αυτό το σπίτι, ήταν ένα σοκ. Η στέγη δεν είχε επένδυση, το μπάνιο δεν είχε πάτωμα ο σοβάς ξεφλούδιζε στους τοίχους».

Όλα έπρεπε να γίνουν από την αρχή, εκτός από την αντικατάσταση των τούβλων στο εξωτερικό του σπιτιού.

Οι Kamaus με τις κόρες τους, 12 και 19 ετών, πέρασαν το επόμενο έτος στην αποκατάσταση της ιδιοκτησίας τους και χάλασαν δεκάδες χιλιάδες λίρες.

Το σπίτι άνοιξε τις πόρτες του και παρουσιάστηκε στο κοινό

Σήμερα άνοιξαν τις πόρτες τους στα μέσα ενημέρωσης και στο Δήμαρχο του Λίβερπουλ Joe Anderson, για να επιδείξουν το αξιοσημείωτο επίτευγμα τους.

Η κα Kamau είπε: «Ήταν τα περισσότερα χρήματα που έχουμε ξοδέψει ποτέ και το ταξίδι ήταν μια πραγματική περιπέτεια. Ήταν πολύ κουραστικό, αλλά άξιζε τον κόπο.»

«Η πρώτη νύχτα στη νέα μας κατοικία ήταν περίεργη. Ήταν δύσκολο να πούμε αντίο στους παλιούς γείτονές μας, αλλά η νέα ζωή ήταν μπροστά μας.»

«Η χαρά του να ξυπνάς στο δικό σου σπίτι είναι απερίγραπτη.»

Το Συμβούλιο του Λίβερπουλ θέλει να επαναφέρει σε λειτουργία 6.000 ερειπωμένα σπίτια.

Το έργο «Homes for a Pound Plus» περιλαμβάνει 120 ιδιότητες στην οδό Garrick, Webster, Bird, Richardson του Picton.

Συνολικά, σε 100 οικογένειες έχει διατεθεί ένα ακίνητο, ενώ άλλες 350 οικογένειες περιμένουν για μια κατοικία. Τα σπίτια παραδίδονται μόνο με την προϋπόθεση ότι ο αγοραστής θα τα μεταμορφώσει σε ένα αξιοπρεπές σπίτι και δεν θα το πουλήσει για πέντε χρόνια.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News