Ζάεφ για Τσίπρα και Κοτζιά: «Αγωνίζονται για εμάς λες και είναι Σκοπιανοί»

27 Ιουνίου, 2018 6:24 ΜΜ
More videos

Την πρόθεσή του να παραιτηθεί από τη θέση του πρωθυπουργού στην περίπτωση που η συμφωνία των Πρεσπών δεν εγκριθεί στο δημοψήφισμα του φθινοπώρου εξέφρασε ο Ζόραν Ζάεφ, σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό κανάλι των Σκοπίων, ενώ αποθέωσε τους Αλέξη Τσίπρα και Ν. Κοτζιά.

Μίλησε με θερμά λόγια για την υποστήριξη που λαμβάνει από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, στην προσπάθεια του να κάμψει τις αντιρρήσεις ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών για την ένταξη της χώρας του στην ΕΕ, επισημαίνοντας μάλιστα ότι η ελληνική κυβέρνηση ασκεί πιέσεις «σαν να επρόκειτο για την ένταξη της δικής της χώρας» ή αλλιώς πως η κυβέρνηση δρα λες και είναι σκοπιανή.

Παρότι ο πρωθυπουργός των Σκοπίων εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι η συμφωνία θα εγκριθεί στο δημοψήφισμα και μάλιστα με αρκετά μεγάλο ποσοστό, επισήμανε ότι εάν τελικά οι προσδοκίες του διαψευστούν θα επιλέξει τον δρόμο της παραίτησης.

«Ναι θα φύγω εάν αποτύχει το δημοψήφισμα για την Μακεδονία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ζάεφ, αναφερόμενος επανειλημμένα καθ’ όλη τη διάρκεια της συνέντευξης στην χώρα του ως «Μακεδονία» και όχι ως «Βόρεια Μακεδονία» όπως προβλέπει η συμφωνία. «Είμαι βέβαιος πάντως ότι η συμφωνία θα εγκριθεί με ποσοστό 75% με 85%, δηλαδή με ποσοστό ανάλογο των πολιτών που τάσονται υπέρ της ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση», συμπλήρωσε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό 1TV, ο κ. Ζάεφ επισήμανε ότι η κυβέρνησή του δεν έχει καταλήξει ακόμα στο ακριβές ερώτημα του δημοψηφίσματος. Όπως ξεκαθάρισε πάντως, σίγουρα θα σχετίζεται με την Ε.Ε., το ΝΑΤΟ, αλλά βεβαίως και με το ονοματολογικό.

Αναμένουμε λοιπόν καθώς η διαδικασία αποδοχής του ονόματος «Μακεδονία» με την μορφή σύνθετης ονομασίας που παρέδωσε η κυβέρνηση στα Σκόπια, «πακέτο» με «μακεδονική» γλώσσα και ταυτότητα, δεν είναι και τόσο εύκολη

[sigmalive]

Ακολουθήστε μας στο facebook: