Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024
ΕλλάδαΥποχρεωτικός εμβολιασμός, 100 ευρώ στους 50ρηδες για να σωθούν τα Χριστούγεννα: Πότε...

Υποχρεωτικός εμβολιασμός, 100 ευρώ στους 50ρηδες για να σωθούν τα Χριστούγεννα: Πότε η ανακοίνωση

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κυβερνητικό επιτελείο μελετά την επέκταση της υποχρεωτικότητας και σε μικρότερες ηλικιακές ομάδες μετά την ανταποκριση που βρίσκει το μέτρο στις ηλικίες άνω των 60.

Συγκεκριμένα εξετάζει την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και στις ηλικίες των 50 και άνω.

Ταυτοχρόνως, προετοιμάζει το έδαφος για να γίνουν μαζικοί διαγνωστικοί έλεγχοι στο σύνολο του πληθυσμού ώστε να αρχίσει η κάμψη της επιδημιολογικής καμπύλης που παρουσιάζει τάσεις σταθεροποίησηs, αλλά εξακολουθεί να προκαλεί υψηλό αριθμό θυμάτων κυρίωs στις μεγαλύτερες ηλικίεs.

Με στόχο, όπωs λένε συνεργάτες του, να σωθούν ανθρώπινεs ζωέs και να μπορέσει η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων να κάνει όσο γίνεται πιο ασφαλή Χριστούγεννα, ο Κυριάκοs Μητσοτάκηs κινήθηκε γρήγορα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στους 50ρηδες αναμένεται να ανακοινωθεί μέχρι το τέλος της χρονιάς, αφού θα έχουν εμβολιαστεί οι περισσότεροι άνω των 60.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν συμπληρωθεί το πρώτο τετραήμερο από την ανακοίνωση ότι οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 ετών έχουν προθεσμία ως 16 Ιανουαρίου για να κλείσουν το πρώτο ραντεβού τουs σε εμβολιαστικό κέντρο, πάνω από 50.000 Ελληνεs άνω των 60 ετών, που αντιστοιχούν στο 10% της συγκεκριμένηs ηλικιακήs κατηγορίας, έσπευσαν να το κάνουν.

Σημαντική αύξηση υπάρχει και στα ραντεβού της τρίτηs δόσης που είναι εξίσου σημαντικό.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία από την επίσημη πλατφόρμα του εμβολιαστικού προγράμματος, τρίτη δόση έχει κάνει το 70% των ευπαθών ηλικιακών ομάδων, ενώ μόλιs τις τελευταίεs ημέρες έκλεισαν το ραντεβού τουs άλλοι 40.000 συμπολίτες μαs που ανταποκρίθηκαν στην έκκληση της κυβέρνησηs και των ειδικών εmοτημόνων να ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους.

Η ηλικιακή όμάδα 75-79 ετών φαίνεται να είναι εκείνη που πρωτοπορεί στη χώρα μας.

Την περασμενη Παρασκευή, έγινε η πρώτη ηλικιακή ομάδα η οποία με τα τελευταία ραντεβού που κλείστηκαν έσπασε το φραγμα των 90% εμβολιασμένων Ελλήνων.

Συνολικά στους άνω ων 18 το ποσοστό των εμβολιασμένων έχει ξεπεράσει το 77%Τα πιο σημαντικά