Ξεκίνησε να ανεβάζει φωτογραφίες του εαυτού της χωρίς μακιγιάζ. Τα σχόλια που δέχτηκε σοκάρουν!

4 Ιουλίου, 2015 6:13 ΜΜ
More videos

Της Θένιας Παφραλίδου

Άραγε η τελειότητα υφίσταται; Και αν ναι, ποιος την ορίζει; Πως μοιάζει το τέλειο; Είναι οι άνθρωποι υπεύθυνοι για το πώς δείχνουν εξωτερικά ή έχουμε πλαστεί ακριβώς όπως θα έπρεπε να είμαστε;

Η τηλεόραση και το διαδίκτυο έχει κατακλυστεί από πλαστικούς «τέλειους» ανθρώπους που προσπαθούν να μας μάθουν πως μοιάζει η τελειότητα και πως αν δεν μοιάζουμε με τη δική τους τελειότητα θα πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να τους μοιάσουμε.

Μας κάνουν να πιστεύουμε πως θα έπρεπε να έχουμε αψεγάδιαστο δέρμα, απαλά μεταξένια μαλλιά, κατάλευκο χαμόγελο και φυσικά τις τέλειες αναλογίες. Μάθαμε να μετράμε την αξία του εαυτού μας από το πώς μοιάζουμε συγκριτικά με αυτό που πιστεύουμε πως θα έπρεπε να δείχνουμε.

Η ιδέα της αισθητικής τελειότητας διαιωνίζεται από την ενθάρρυνση της ανταλλαγής απόψεων και σχολίων στο πλαίσιο της καθημερινής έκθεσής μας στο διαδίκτυο. Η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχει δώσει στον άνθρωπο τη δύναμη να παραθέτει δημόσια κάθε πλευρά του νομίσματός του, είτε αυτή είναι θετική είτε αρνητική.

Με αυτόν τον τρόπο μας έχει χορηγηθεί άτυπα η άδεια να ξεχάσουμε κάθε κοινωνικό φίλτρο και κάθε στοιχειώδη ευγένεια, επειδή συχνά δεν γνωρίζουμε τους ανθρώπους που θα επηρεάσουμε με το σχόλιο μας. Το αποτέλεσμα είναι ο εκθειασμός αυτού που έχει θεωρηθεί τέλειο και το ανελέητο χτύπημα σε κάθε τι διαφορετικό.

Με τη δημιουργία του παρακάτω βίντεο, η Em Ford ρίχνει φως στις εξωπραγματικές προσδοκίες της ομορφιάς. Μετά από τη δημοσίευση φωτογραφιών της χωρίς μακιγιάζ, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βομβαρδίστηκε από σκληρά σχόλια και προσβολές. Χρησιμοποίησε την κριτική που δέχτηκε σαν έμπνευση για να μοιραστεί την ιστορία της και να γίνει η επαναστατική φιγούρα για όλους αυτούς που υποφέρουν από παρόμοια θέματα λόγω της λανθασμένης αντίληψης για την τελειότητα. H Em λέει,

«Είσαστε όμορφοι, όσες ατέλειες κι αν πιστεύετε πως έχετε, όσο χάλια κι αν νιώθετε με το πώς δείχνετε ή με το πόσο δύσκολο σας είναι να κάνετε φίλους ή με το να νιώθετε σιγουριά. Πιστέψτε στον εαυτό σας και μην αφήσετε ποτέ κανέναν να σας πει πως δεν είσαστε όμορφοι, ούτε καν τον ίδιο σας τον εαυτό.»

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο παρακάτω και παρακαλούμε κοινοποιήστε το για να μάθουν όλοι πόσο ψεύτικο είναι όλο αυτό που μας παρουσιάζουν και πόσο πραγματικά όμορφοι είμαστε.