Βρέθηκε σπίτι για την 62χρονη Έφη από τη Καλλιθέα που την πέταξαν στον δρόμο όταν πέθανε ο άντρας της

25 Ιουνίου, 20219:17 ΜΜ

Δέχτηκε «Tσoυvάμι» αλληλεγγύης και βρήκε ένα σπίτι να μείνει και ένα πιάτο φαΐ

Η 62χρονη Έφη Γεωργάκη, που έμεινε στον δρόμο, όταν πέθανε ο άνδρας της, με αποτέλεσμα να ζει στα παγκάκια της Αθήνας, βρήκε σπίτι, έπειτα από το ρεπορτάζ του zougla.gr, το οποίο πυροδοτήθηκε τσουνάμι αλληλεγγύηςΔεκάδες πολίτες εξέφρασαν την επιθυμία τους να προσφέρουν είτε χρήματα, είτε φιλοξενία στην 62χρονη Έφη, η οποία μέχρι πρότινος γνώριζε μόνο το σκληρό πρόσωπο της κοινωνίας, καθώς οι γείτονές της δεν της επέτρεπαν να κοιμάται προσωρινά ούτε στα σκαλιά της πολυκατοικίας, η Εκκλησία δήλωσε αναρμόδια για να τη φιλοξενήσει και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Καλλιθέας δεν μπορούσαν να της προσφέρουν κατάλυμα για λόγους γραφειοκρατείας, αφού δεν διέθετε πιστοποιητικό απορίας.

Το ενδιαφέρον του εξέφρασε προσωπικά και ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας, Γεώργιος Σταμάτης.Η 62χρονη Έφη θα φιλοξενηθεί στο Υπνωτήριο των Γιατρών του Κόσμου

Έπειτα από την πρώτη επαφή κι έναν σχετικό έλεγχο στην υπόθεση της Έφης Γεωργακάκη, η γυναίκα θα φιλοξενηθεί στη δομή του Υπνωτηρίου των Γιατρών του Κόσμου, που βρίσκεται στο Μεταξουργείο και η οποία πλέον λειτουργεί και ως ξενώνας.

Στο συγκεκριμένο κατάλυμα μπορεί να μείνει για όσο καιρό χρειαστεί, δηλαδή μέχρι να εκδοθεί η σύνταξη χηρείας που δικαιούται, ώστε να μπορέσει να σταθεί ξανά στα πόδια της, ενώ θα έχει κρεβάτι, φαγητό, νερό, μπάνιο, παρέα και φροντίδα από τους ειδικούς.«Έγινε ένα θαύμα και τους ευχαριστώ όλους πάρα πολύ» υπογράμμισε η 62χρονη Έφη, η οποία δεν είναι αναγκασμένη να κοιμηθεί ξανά στα παγκάκια και βλέπει τη ζωή με πιο αισιόδοξη ματιά.

«Δεν πρέπει ποτέ, παρά τη δυσπιστία που μπορεί να υπάρχει, οι πολίτες να διστάζουν να ζητάνε τη βοήθεια του κράτους. Το κράτος είναι πια πολύ οργανωμένο σε τέτοια θέματα. Το σημερινό συμβάν δείχνει πως η συνεργασία της Πολιτείας με την Κοινωνία των Πολιτών και τους δημοσιογράφους μπορεί να επιφέρει καλά αποτελέσματα σε τέτοιου είδους έκτακτες περιπτώσεις» επεσήμανε, από τη μεριά του, ο Γεώργιος Σταμάτης.

Ο υπεύθυνος των Υπνωτηρίων των Γιατρών του Κόσμου, Νικήτας Κανάκης, μας παρουσίασε τις υπηρεσίες που προσφέρει η δομή.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News