Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024
celebrities«Χεiμαρρоς» Γιάννης Παπαμιχαήλ για τον πατέρα του: «Δεν με έλεγε πоτέ “παιδί...

«Χεiμαρρоς» Γιάννης Παπαμιχαήλ για τον πατέρα του: «Δεν με έλεγε πоτέ “παιδί μου”, άλλους θεωρоúσε γιους του»

Ο Γιάννης Παπαμιχαήλ μέσα από το βιβλίο «Έχω ένα μυστικό», είχε εξομολογηθεί άγνωστες πτυχές της προσωπικής του ζωής, αλλά και τις σχέσεις που είχε με τους Δημήτρη Παπαμιχαήλ και Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Συγκεκριμένα αναφορικά με την σχέση που είχε με τον πατέρα του, Δημήτρη Παπαμιχαήλ αλλά και για την αποκλήρωση, ο Γιάννης Παπαμιχαήλ, τονίζει στο βιβλίο «Έχω ένα μυστικό»:

«Όχι απλώς με μαχαίρωσε πισώπλατα, αλλά με πήρε μαζί του στον τάφο» λέει, αναφερόμενος στους λόγους που ο πατέρας του επέλεξε να τον αποκληρώσει. Σκληρές λέξεις όπως «αγαπώ τον γιο μου όπως όλα τα όντα του πλανήτη» δεν πρόκειται ποτέ να σβηστούν από τη μνήμη του.

quot cheimarros quot giannis papamichail gia ton patera toy den me elege pote paidi moy alloys theoroyse gioys toy 3

Γιάννης Παπαμιχαήλ: Τα συγκλονιστικά λόγια για τον πατέρα του, Δημήτρη Παπαμιχαήλ

Υποστηρίζει ότι δεν τον πείραξε ότι τον αποκλήρωσε ούτε ότι τον αντιμετώπισε σαν ξένο, ενώ ήταν παιδί του. Όλα όσα αναγράφονται στη διαθήκη για τον ίδιο είναι αυτά τον επηρέασαν ανεπανόρθωτα, όπως χαρακτηριστικά γράφει. «Θεώρησε συγγενείς τα ανίψια του και οποιονδήποτε άλλον εκτός από εμένα. Ακόμη και σε παιδιά που βρίσκονται στη φυλακή, οι γονείς τους τους πηγαίνουν φαγητό» γράφει πληγωμένος, εξηγώντας πώς ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ του γύρισε την πλάτη.

Μετά το θάνατο της μητέρας του που τον συγκλόνισε θέλησε να στηριχτεί στον πατέρα του, αλλά, όπως αναφέρει: «Ζήτησα από εκείνον χείρα βοηθείας, όμως αυτός με θεώρησε μίασμα και μου έδωσε πικρό ποτήρι να πιω».

quot cheimarros quot giannis papamichail gia ton patera toy den me elege pote paidi moy alloys theoroyse gioys toy 2

Τρεις μήνες, λέει, «έκανα να βγω από το σπίτι μετά τη δημοσιοποίηση της διαθήκης. Κοιτούσα μόνο το ταβάνι, αμέτοχος απέναντι σε όλα». «Ο πατέρας μου -γράφει- με οδήγησε με αυτό τον τρόπο σε ένα λούκι αυτοκτονίας. Δεν ήξερα πώς να αντιμετωπίσω τον περιπτερά, τον ταξιτζή, τη γειτόνισσα».

«Ποτέ δεν με είχε πει “παιδί μου”» ομολογεί σε άλλο σημείο του κεφαλαίου ο Γιάννης αναφερόμενος στον πατέρα του. Προσθέτει πως όταν αρρώστησε με κολικό του νεφρού μετά το θάνατο της μητέρας του, ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ δεν ενδιαφέρθηκε να τον επισκεφτεί στο νοσοκομείο, μολονότι είχε ειδοποιηθεί. Σημαδιακή για εκείνον είναι και η τελευταία φορά που τηλεφώνησε στον πατέρα του, μερικούς μήνες πριν από το θάνατό του: «Του ζήτησα να πάω κοντά του. Εκείνος, αντί να με δεχτεί, με έβρισε με πολύ άσχημα λόγια και μου έκλεισε το τηλέφωνο».

quot cheimarros quot giannis papamichail gia ton patera toy den me elege pote paidi moy alloys theoroyse gioys toy 5

Η στιγμή που ο Γιάννης Παπαμιχαήλ ειδοποιήθηκε για τον θάνατο του πατέρα του

Στην συνέχεια ο Γιάννης Παπαμιχαήλ γράφει αυτολεξεί: «Με έβλεπε ανταγωνιστικά, όπως έβλεπε και τη μάνα μου». Ο λόγος; Σύμφωνα με τον Γιάννη, ο πατέρας του (μετά βεβαίως το θάνατο της Αλίκης) του ζήτησε να πάρουν από κοινού το θέατρο «Αλίκη». Αυτό τον σόκαρε και το αποδίδει σε «ανταγωνισμό», μια και ο Γιάννης ήταν ιδιοκτήτης του θεάτρου.

quot cheimarros quot giannis papamichail gia ton patera toy den me elege pote paidi moy alloys theoroyse gioys toy 1

Δεν ξεχνά όμως και πώς αισθάνθηκε όταν του είπαν ότι ο πατέρας του δεν ζει πια. Είχαν αρκετούς μήνες να μιλήσουν και όταν, όπως γράφει, του ζήτησαν να πάει στο νεκροτομείο του Σχιστού για την αναγνώριση, ξέσπασε σε κλάματα: «Άνοιξα το νεκροθάλαμο και δεν άντεξα. Ξέσπασα σε κλάματα. Εκείνες τις στιγμές έκλαιγε η ψυχή μου. Άρχισα να του μιλάω και να του λέω τις σκέψεις μου. Να του λέω γιατί είχαμε επιτρέψει να φτάσουν σε αυτό το σημείο οι σχέσεις μας. Γιατί να μην ήμασταν μια αγαπημένη οικογένεια. Ήταν πολλά τα “γιατί” που του είπα εκείνο το βράδυ. Κι έβγαιναν μέσα από την ψυχή μου…».


Τα πιο σημαντικά