Βαρουφάκης: “Νιώθω ένα πολιτικό ζώο” – «Με το παράλληλο νόμισμα έχτισα την ακαδημαϊκή μου καριέρα»

30 Ιουλίου, 20154:08 ΠΜ

Ο Γιάννης Βαρουφάκης συνεχίζει τις αποκαλύψεις σε ελληνικά και ξένα μέσα και αυτή τη φορά αποφάσισε να αποκαλύψει ότι η μητέρα του ήταν μέλος ακροδεξιάς οργάνωσης κάτι που κάνει τίτλο το περιοδικό Stern.

Μάλιστα λέει ότι το σχέδιο δημιουργίας παράλληλου νομίσματος ήταν το αντικείμενο πάνω στο οποίο έχτισε την καριέρα του. «Με αυτό το θέμα έχτισα την ακαδημαϊκή μου καριέρα. Βέβαια, η εισαγωγή ενός παράλληλου νομίσματος δεν είναι εύκολη, καθώς χρειάζονται οι απαραίτητοι πόροι. Αυτό που χρειάζεται να έχεις είναι τεχνογνωσία. Ο βασικός στόχος μας σε αυτά τα ”mind games” ήταν να ενισχύσουμε τη διαπραγματευτική μας θέση».

«Βρισκόμαστε σε πόλεμο» αναφέρει στη συνέντευξη αυτή ο Γιανης Βαρουφάκης που παραλληλίζει τα τανκς με τις τράπεζες σημειώνοντας ότι «σήμερα δεν χρειάζεται τανκς για να νικήσει κάποιον, υπάρχουν οι τράπεζες».

Ο Γιάννης Βαρουφάκης μιλά θετικά για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και δηλώνει «προδομένος από τον αδερφό Ζιγκμαρ Γκάμπριελ»

Στην συνέχεια ο τέως Υπουργός περιγράφει το πώς γνωρίστηκαν οι γονείς του αναφέροντας ότι η μητέρα του ως μέλος ακροδεξιάς τρομοκρατικής οργάνωσης ήταν υπεύθυνη να κατασκοπεύει  τον πατέρα του και έτσι άλλωστε γνωρίστηκαν.

Μάλιστα, αναφέρεται και στο αντιστασιακό παρελθόν της οικογένειας του πατέρα του αλλά και στο πως η Γερμανία ήταν για αυτόν «το παράθυρο προς την ελευθερία».

«Νιώθω ένα πολιτικό ζώο. Αυτό έχει να κάνει με την οικογένειά μου» λέει. Αναφέρει πως ο πατέρας του πέρασε τέσσερα χρόνια στην εξορία κατά την περίοδο του Εμφύλιου και υπέστη σοβαρά βασανιστήρια. «Αρνήθηκε να καταγγείλει τους κομμουνιστές. Ήταν φιλελεύθερος, μορφωμένος και εμπνεόταν από το πνεύμα της Γαλλικής Επανάστασης».

Επίσης, αναφέρει πως ένας θείος του καταδικάστηκε στην εσχάτη των ποινών κατά τη διάρκεια της χούντας, ενώ η μητέρα του, όπως λέει, «ήταν μέλος μιας ακροδεξιάς τρομοκρατικής οργάνωσης και μισούσε τους αριστερούς. Μια από τις υποχρεώσεις της ήταν να κατασκοπεύει τον πατέρα του, έτσι γνωρίστηκαν».

Για τη σχέση του με τη Γερμανία: «Όταν ήμουν τριών ετών ξεκίνησα να μαθαίνω γερμανικά. Κατά την περίοδο της χούντας άκουγα κρυφά Deutsche Welle κάτω από τα σκεπάσματα των γονιών μου. Ήταν ο σύνδεσμός μας με την ελευθερία. Κατά τη διάρκεια της επταετούς δικτατορίας έκανα διακοπές στη Νότια Γερμανία και Αυστρία. Ήταν μια μικρή απόδραση από τη δικτατορία, κάθε καλοκαίρι, μαζί με την οικογένειά μου».

Πηγή
google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News