Τσιρώνης: «Το συλλαλητήριο ήταν σχετικά μικρό και δεν θα επηρεάσει τη διαπραγμάτευση»

22 Ιανουαρίου, 20183:57 ΜΜ

“Η συγκέντρωση για τα δεδομένα μιας πανελλαδικής συγκέντρωσης ήταν σχετικά μικρή και αρκετά μικρότερη από την προηγούμενη φορά. Δεν νομίζω ότι θα επηρεάσει ουσιαστικά οποιαδήποτε διαπραγμάτευση” είπε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη.

“Μιλάμε για μία συγκέντρωση η οποία ουσιαστικά είχε τις ευλογίες της ΝΔ, με όλους σχεδόν τους βουλευτές της εκεί, είχε τις ευλογίες της Χρυσής Αυγής, είχε τις ευλογίες των ΑΝΕΛ, πολλών κομμάτων. Με αυτά τα δεδομένα νομίζω ότι θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη, στον βαθμό που έγινε τεράστια οργάνωση, δεν ήταν δηλαδή μία αυθόρμητη συγκέντρωση. Δεν ήταν 300.000 άτομα, μη γελάμε, δείτε τις φωτογραφίες να δείτε τι είναι” ανέφερε ο κ. Τσιρώνης και πρόσθεσε:

“Στη συγκέντρωση αυτή αποκρύβεται, όπως αποκρύβεται συστηματικά, η δραματική διπλωματική θέση που βρίσκεται η Ελλάδα σε αυτό το ζήτημα. Θεωρεί δηλαδή η συγκέντρωση ότι υπάρχει ένα μηδενικό πρόβλημα το οποίο συζητείται. Αυτά θα συνέβαιναν πριν διαμελιστεί η Γιουγκοσλαβία, πριν αναγνωριστεί από τον ΟΗΕ κράτος στα βόρεια σύνορα μας το συνταγματικό όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας… Πρέπει να καταλάβουμε όλοι, τον τελευταίο λόγο πάντα και αναγκαστικά θα τον έχει το ανεξάρτητο κράτος, που βρίσκεται στα βόρεια σύνορα μας… Όσο στρουθοκαμηλίζουμε στο εσωτερικό, όλος ο πλανήτης θα το ονομάσει εν τέλει Δημοκρατία της Μακεδονίας. Ο χρόνος κυλά εναντίον μας, μόνο η σύνθετη ονομασία λύνει αυτό το πρόβλημα”.

“Δεν ξεκινάμε από μηδενική βάση, πάμε να διορθώσουμε τα σπασμένα της κυβέρνησης τότε Μητσοτάκη – Σαμαρά… Εγώ πιστεύω ότι αυτά τα συλλαλητήρια γενικά κάνουν κακό στη διπλωματία” σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ακούστε το ηχητικό:

Πηγή: enikos.gr

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News