Τροχαίο στη Νίκαια: Προσωρινά ελεύθερος ο οδηγός του φορτηγού – «Συγγνώμη»

9 Ιουλίου, 2021 5:44 ΜΜ
More videos

Προσωρινά ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του ο 40χρονος οδηγός που το απόγευμα της Πέμπτης παρέσυρε και σκότωσε την 7χρονη στη Νίκαια και τραυμάτισε τη 12χρονη ξαδέρφη της.

«Συγγνώμη» ήταν η μόνη λέξη που είπε στους δημοσιογράφους που περίμεναν έξω από τα δικαστήρια του Πειραιά.

Το θανατηφόρο τροχαίο έγινε μπροστά στα μάτια της θείας της 7χρονης και δεκάδων περαστικών. Η γυναίκα είχε μόλις κατέβει από το τουριστικό λεωφορείο συνοδεύοντας τα δύο παιδιά. Επέστρεφαν από μπάνιο στη θάλασσα και αποφάσισαν να διασχίσουν γρήγορα τη Γρηγορίου Λαμπράκη στη συμβολή με την Κουταΐση, όσο τα αυτοκίνητα ήταν σταματημένα στο κόκκινο.

Όμως ο οδηγός του φορτηγού που βρισκόταν στην αριστερή λωρίδα έβαλε μπροστά με το που άναψε πράσινο, με αποτέλεσμα να παρασύρει τις ανήλικες την ώρα που διέσχιζαν τη διάβαση για να φτάσουν στη νησίδα, παρά τις αγωνιώδεις κραυγές όσων βρίσκονταν στο σημείο.

Ακολούθησαν σκηνές πανικού: Περαστικοί και καταστηματάρχες έσπευσαν να βοηθήσουν, αλλά πλέον ήταν αργά για την 7χρονη που εξέπνευσε επί τόπου.

Η 12χρονη ξαδέρφη της τραυματίστηκε σοβαρά και αναμένεται να υποβληθεί σε χειρουργείο στη λεκάνη· ωστόσο η ζωή της δεν διατρέχει κίνδυνο. Σε κατάσταση σοκ είναι η μητέρα της, η οποία συνόδευε τα δύο κορίτσια.

«Συγχωρώ τον οδηγό. Ζητώ μία μεγάλη συγγνώμη στους γονείς των παιδιών που δεν μπόρεσα να βοηθήσω τα παιδιά τους δωρίζοντας τα όργανα της κόρης μου. Μου είπαν ότι μόνο αν είναι κάποιος διασωληνωμένος μπορεί να γίνει δωρητής» δήλωσε σήμερα ο τραγικός πατέρας, στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου.