Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024
υγείαΤο τpομακτικό επεισόδιο που παθαίνουν κάποιοι μετά το σeξ

Το τpομακτικό επεισόδιο που παθαίνουν κάποιοι μετά το σeξ

Ένα απίστευτο περιστατικό με πρωταγωνιστή 66χρονο Ιρλανδό έρχεται στο φως της δημοσιότητας, αποκαλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο ένα περίεργο επεισόδιο που παθαίνουν κάποιοι μετά το σεξ.

Συγκεκριμένα, ο εν λόγω άντρας μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με βραχυχρόνια αμνησία, μετά από μια όμορφη απογευματινή περιπέτεια με τη σύζυγό του.

Το ασυνήθιστο περιστατικό αναλύθηκε στο τεύχος Μαΐου του Irish Medical Journal, που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, με τους γιατρούς να δηλώνουν ότι το σεξ μπορεί να προκαλέσει σε κάποιους βραχυπρόθεσμη αμνησία, επίσημα γνωστή ως Transient Global Amnesia (TGA).

Το χρονικό του απίστευτου περιστατικού

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Forbes, η ξακουστή Mayo Clinic ορίζει το TGA ως ένα «ξαφνικό, προσωρινό επεισόδιο απώλειας μνήμης που δεν μπορεί να αποδοθεί σε μια πιο κοινή νευρολογική πάθηση, όπως η επιληψία ή το εγκεφαλικό επεισόδιο». Κοινώς, κάνεις ακροβατικά, προκαταρκτικά, σεξ και στο τέλος δεν θυμάσαι τίποτα.

Στην περίπτωση του Ιρλανδού, το ιατρικό περιοδικό αναφέρει ότι έχασε βραχυπρόθεσμα τη μνήμη του «μέσα σε 10 λεπτά από τη σεξουαλική επαφή». Μετά το σεξ, ο άνδρας παρατήρησε την ημερομηνία στο τηλέφωνό του και «ανησύχησε πως είχε ξεχάσει την επέτειο του γάμου του την προηγούμενη μέρα». Καμία επαφή με το ρομαντικό περιβάλλον με λίγα λόγια.

Ωστόσο, ο άντρας είχε γιορτάσει την ειδική περίσταση το προηγούμενο βράδυ, αλλά δεν το θυμόταν τίποτα από αυτή. «Ρωτούσε επανειλημμένα τη γυναίκα του και την κόρη του για τα γεγονότα εκείνου του πρωινού και της προηγούμενης ημέρας», έγραψε το περιοδικό. Η σπάνια πάθηση συνήθως επηρεάζει άτομα μεταξύ 50 και 70 ετών και την ικανότητά τους να ανακαλούν πρόσφατα γεγονότα που «απλά εξαφανίζονται».

Μερικοί άνθρωποι που παρουσιάζουν TGA μπορεί να μην θυμούνται πράγματα που συνέβησαν έως και ένα χρόνο πριν. Κακό, θα πούμε εμείς. Οι πάσχοντες συνήθως ανακτούν τη μνήμη τους μέσα σε λίγες ώρες. Σε αυτήν την περίπτωση, η μακροπρόθεσμη μνήμη του άνδρα παρέμεινε άθικτη και ήταν σε θέση να θυμηθεί το όνομά του, την ηλικία του και άλλα βασικά βιογραφικά του στοιχεία.

Τα πιο σημαντικά