Το ταξίδι Μητσοτάκη στο Ιράκ αναβάλλεται για λόγους ασφαλείας

7 Ιουλίου, 2021 4:08 ΜΜ
More videos

Αναβάλλεται το προγραμματισμένο για την ερχόμενη Δευτέρα 12/7, ταξίδι του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ιράκ, για λόγους ασφαλείας.

Ο κ. Μητσοτάκης επρόκειτο να επισκεφθεί τη Βαγδάτη και την κουρδική πρωτεύουσα Ερμπίλ, στο ιρακινό Κουρδιστάν, καθώς εκτιμάται ότι υπάρχει περιθώριο οικονομικών συνεργασιών και συναλλαγών κατά τη φάση ανοικοδόμησης του Ιράκ, μια χώρα από την οποία η Ελλάδα εισάγει πολύ μεγάλο μέρος από το αργό πετρέλαιο που καταναλώνει.

Αλλά κρίθηκε επιβεβλημένη η μη πραγματοποίησή του καθώς χθες την Τρίτη το βράδυ σημειώθηκε επίθεση με ρουκέτες εναντίον του αεροδρομίου της Ερμπίλ.

Το γεγονός κρίθηκε σοβαρό παρά το γεγονός ότι από τη συγκεκριμένη ενέργεια δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή σοβαρές υλικές ζημιές.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Δευτέρας σημειώθηκε επίθεση με UAV παγιδευμένο με εκρηκτικές εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας στη Βαγδάτη.

Καταρρίφθηκε από τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας C-RAM που έχουν εγκαταστήσει οι Αμερικανοί για την προστασία του στρατιωτικού και διπλωματικού προσωπικού τους.