Το προσωπικό ελικόπτερο που έχει στόχο να αλλάξει ριζικά τις μεταφορές.

24 Ιουνίου, 2015 3:03 ΠΜ
More videos

Καινοτόμο σχέδιο για την κατασκευή προσωπικού ελικοπτέρου αποκάλυψε γερμανική εταιρεία υποστηρίζοντας πως θα αποτελούσε το μέλλον των μεταφορών.

Το Volocopter χρησιμοποιεί 18 ρότορες που οι εφευρέτες του ισχυρίζονται πως το κάνουν πιο ασφαλές, πιο απλό και πιο καθαρό από τα υπάρχοντα σχέδια.

Η εταιρεία ετοιμάζεται για την πρώτη επανδρωμένη πτήση και ελπίζει η καινοτομία της να αλλάξει τον τρόπο που ταξιδεύουμε, αντικαθιστώντας τόσο τα αεροπλάνα όσο και τα αυτοκίνητα.

Το ελικόπτερο έχει διάρκεια πτήσης από 20 έως 30 λεπτά. Αναμένεται να πιστοποιηθεί για αθλητικές πτήσεις και ο κατασκευαστής του θα το διαθέτει έναντι περίπου 340.000 ευρώ.

Ο ίδιος εργάζεται με στόχο να αναπτύξει ένα υβριδικό σύστημα κίνησης που θα παρατείνει τη διάρκεια πτήσης σε πάνω από μία ώρα.

Το σχέδιο είναι τόσο ασυνήθιστο που οι Αρχές στη Γερμανία, όπου κατασκευάζεται, χρειάστηκε να επινοήσουν μια νέα κατηγορία «αεροσκαφών» για να το εντάξουν και να του δώσουν άδεια πτήσης.

Όταν ολοκληρωθεί το Volocopter VC200, θα μπορεί να πετάξει έως και μία ώρα με μέγιστο βάρος 450 κιλών.

volocoptero1volocoptero2volocoptero3volocoptero4volocoptero5volocoptero6

Οι δοκιμαστικές πτήσεις έγιναν στην Καρλσρούη όπου πέρσι είχε παρουσιαστεί και ένα πρωτότυπο ελικόπτερο για μόνο έναν γενναίο πιλότο.

Με βάρος μόλις 80 κιλά- μαζί με τις μπαταρίες- ήταν τόσο μικρό που ο πιλότος καθόταν στον… αέρα…

volocoptero7volocoptero8volocoptero9

Ακολουθήστε μας στο facebook: