Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024
βίντεοΤο πρόγραμμα Sato διασώζει εγκαταλελειμμένους σκύλους και τους βρίσκει σπίτι για πάντα!

Το πρόγραμμα Sato διασώζει εγκαταλελειμμένους σκύλους και τους βρίσκει σπίτι για πάντα!

Υπάρχει μια ακτή στην Yabucoa, στο Πουέρτο Ρίκο, που την λένε ‘ Dead Dog Beach’(η παραλία των νεκρών σκύλων). Η παραλία πήρε αυτό το  όνομα λόγω του τι  συμβαίνει εκεί κάθε μέρα.

Κάτι φριχτό και απερίγραπτο. Οι άνθρωποι πάνε εκεί και πετάνε, κυριολεκτικά, τον άρρωστο σκύλο τους.

‘Κάποιους σκύλους που βρήκαμε, ήταν σε τέτοια κατάσταση που αδύνατον να περπάτησαν μόνοι τους έως εδώ.’ είπε η Chrissy Beckles. ‘Οι άνθρωποι τους φέρνουν με το αυτοκίνητο και τους παρατάνε.’

Να γιατί αυτή άρχισε το πρόγραμμα Sato, με μια  μη κερδοσκοπική ομάδα που σώζει σκύλους και τους βρίσκει μόνιμα σπίτια στην Νέα Υόρκη.

Η ομάδα επισκέπτεται την παραλία δυο φορές την ημέρα και μαζεύει τα σκυλιά που είναι σε κακή κατάσταση, πεινασμένα και γεμάτα παράσιτα.

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς τι θα έκαναν αυτά χωρίς τους φύλακες αγγέλους τους.

Η Becky δεν θέλει να αφήνει κανέναν σκύλο. H ομάδα έχει σώσει 1.400 σκυλιά. Ξόδεψαν 20.000 δολάρια για να επαναφέρουν σε καλή υγεία και καλές συνθήκες διαβίωσης ένα μόνο ζώο.

‘Ήταν μόνο κόκαλα και δέρμα, κάτω από έναν φοίνικα μέσα στην δυνατή βροχή,’ λέει η γυναίκα  για μια πολύ δύσκολη περίπτωση, τον Victor Amor. ‘Αυτό το σκυλί πέθαινε εμπρός μου. Του ζήτησα να πολεμήσει. Τον παρακάλεσα να πολεμήσει.’

‘Αν πολεμήσεις εσύ, θα πολεμήσω κι εγώ να σε σώσω και να σε κάνω πάλι υγιή και χαρούμενο.’ του είπε.
Δείτε την Beckles και την ομάδα της να σώζει μια ομάδα αδέσποτων και να τα στέλνει σε σπίτια όπου θα  ζήσουν για πάντα, στην Ν. Υόρκη. Πιστέψτε μας, θα κλάψετε. 

Τα πιο σημαντικά