Το απίθανο ξενοδοχείο από… πάγο! 8 εβδομάδες για να φτιαχτεί, 3 μήνες για να λιώσει!

13 Οκτωβρίου, 2014 11:07 ΜΜ
More videos

Είναι μία διαρκής μάχη. Οι καλλιτέχνες αφιερώνουν ώρες σμιλεύοντας τον πάγο κι ας ξέρουν ότι το δημιούργημά τους δεν θα αντέξει για πολύ. Είναι οι νόμοι της φύσης. Το ξενοδοχείο του πάγου θα λιώσει και πάλι.

Πρόκειται για το εκθαμβωτικό Icehotel, στην πόλη Γιουκασγιάρβι στη Σουηδία, το οποίο κατασκευάζεται και πάλι, για 25η χρονιά. Οι πόρτες του θα ανοίξουν για τον κόσμο το Δεκέμβριο και είναι φτιαγμένο εξ’ ολοκλήρου από χιόνι και πάγο. Κάθε χρόνο, εκατοντάδες καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο κάνουν αίτηση για να φτιάξουν ένα δωμάτιο για αυτό το «παγωμένο» θαύμα της αρχιτεκτονικής. Στη συνέχεια, οι κριτές επιλέγουν αυτούς που θα πάνε στη Σουηδία, προκειμένου να κάνουν το όραμά τους πραγματικότητα. Η κατασκευή του απαιτεί περίπου 8 εβδομάδες.

Ακόμη και το κρεβάτι στα δωμάτια είναι φτιαγμένο από κομμάτια πάγου, ενώ από πάνω τοποθετείται ένα χοντρό στρώμα και δέρμα ταράνδου, όπως επίσης και ένα «ενισχυμένο» sleeping bag, προκειμένου οι πελάτες να νιώθουν άνετα στους -7 βαθμούς Κελσίου. Τα δωμάτια πρέπει να εκκενώνονται κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς το ξενοδοχείο γίνεται ουσιαστικά ένας εκθεσιακός χώρος για επισκέπτες.

Μάλιστα φέτος το IceHotel θα έχει και χώρο για δεξιώσεις γάμων και συναυλίες, ενώ διαθέτει 61 δωμάτια, θέατρο, αλλά και ένα μοναδικό γλυπτό μονόκερου, από πάγο πάντα. Η σεζόν για το συγκεκριμένο ξενοδοχείο λήγει το Μάρτιο, αφού από τον Απρίλιο αρχίζει να λιώνει.

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Ακολουθήστε μας στο facebook: