Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024
διάφορα«Τη μέρα που η γυναίκα σου θα σταματήσει να αποζητά την τρυφερότητά...

«Τη μέρα που η γυναίκα σου θα σταματήσει να αποζητά την τρυφερότητά σου θα την έχεις χάσει – Κλείσε το κινητό και άκου την»

Μια μαμά-blogger τριών παιδιών, η Laura Mazza από την Αυστραλία, απευθύνεται στους μπαμπάδες λέγοντας αυτό με το οποίο πολλές γυναίκες θα συμφωνήσουν:

“Ξέρετε τι θέλουν οι μαμάδες πραγματικά; Εντάξει, ωραία τα λουλούδια και τα δώρα κλπ, όμως αυτό που θέλουν είναι πιο απλό.

Θέλουμε να μας βλέπουν. Και θέλουμε να μας επιλέγουν κάθε μέρα.

Τα παιχνίδια που μαζέψαμε από το πάτωμα, το φαγητό που μαγειρέψαμε, τα άυπνα βράδια θηλάζοντας, το ρολό χαρτιού που αλλάξαμε στην τουαλέτα, το σαπούνι που γεμίσαμε, τα ραντεβού που κανονίσαμε, οι δραστηριότητες που δημιουργήσαμε, όλα όσα κάνουμε για να βγει η μέρα ομαλά. Θέλουμε να μας βλέπουν. Θέλουμε να μας δίνουν σημασία. Θέλουμε να μας εκτιμούν,

Όταν ζητάμε βοήθεια, και εσείς νομίζετε ότι γκρινιάζουμε, σκεφτείτε μια στιγμή ότι μπορεί απλά να σας χρειαζόμαστε. Να σας θέλουμε στην ομάδα μας. Αν βλέπετε το πάτωμα άνω-κάτω μην περιμένετε εκείνη να το μαζέψει, μην περιμένετε μέχρι να βγει εκτός εαυτού. Βοηθήστε την. Αλλάξτε τη ρημάδα τη λάμπα όταν έχει καεί και ενώ έχετε πει ότι θα το κάνετε. Όταν κάνετε αυτό που λέτε κερδίζετε την εμπιστοσύνη της.

Αν παλεύουμε για την αγάπη σας, αν πρέπει να σας πούμε ότι θέλουμε αγκαλιές, ότι θέλουμε να περάσουμε χρόνο μαζί σας, ότι χρειαζόμαστε να μας διαλέξετε, αυτό αποτελεί δείγμα της αγάπης μας και ότι εμείς επιλέγουμε εσάς. Την ημέρα που η γυναίκα σας θα σταματήσει να ζητά τη τρυφερότητά σας είναι η μέρα που απλά δεν έχει άλλο κουράγιο να παλεύει γι’αυτήν. Δείτε τις προσπάθειές της και επιλέξτε την.

Μην περιμένετε να φτάσουν τα παιδιά 18 για να βγείτε ραντεβού. Κάντε το τώρα. Δείτε την για την ομορφιά της, για το γλυκό χαμόγελό της, θυμίστε της τι ήταν αυτό που σας έκανε να την ερωτευτείτε. Δείτε την γυναίκα για την οποία κάποτε καρδιοχτυπούσατε.

Όταν προσπαθεί να σας πει κάτι και τα παιδιά σκαρφαλώνουν πάνω της και δεν την αφήνουν να μιλήσει, δώστε το καλό παράδειγμα και πείτε τους να περιμένουν. Διδ’αξτε τα ότι η φωνή της είναι σημαντική και αξίζει να ακουστεί. Βάλτε κάτω το κινητό σας, κοιτάξτε την και ακούστε.

Δείξτε της ότι είστε στο πλευρό της, ότι αν τρελαθεί και θελήσει να πάει στο διάστημα, εσείς θα της φτιάξετε το διαστημόπλοιο. Γίνετε ο φίλος της, το στήριγμά της. Ο οπαδός της.

Κρατήστε της το χέρι όταν είναι στα καλύτερα και στα χειρότερά της, είτε ψυχικά είτε σωματικά, δείξτε της ότι το έχετε προσέξει.

Δείτε την και διαλέξτε την. Στις καλές και στις κακές στιγμές και σε όλες τις ενδιάμεσες. Τις κουραστικές και τις διασκεδαστικές. Διαλέξτε εκείνη, κάθε μέρα, κάθε λεπτό και κάθε στιγμή.”

Πηγή: infokids.gr

Τα πιο σημαντικά