Τι αποκαλύπτει για εσένα ο τρόπος που κρεμάς το χαρτί υγείας στην τουαλέτα;

5 Απριλίου, 20169:07 ΜΜ

Ακόμα και ο τρόπος που κρεμάει κάποιος το χαρτί υγείας στο μπάνιο του φαίνεται πως αντανακλά στοιχεία της προσωπικότητάς του.

Μπορεί να ακούγεται σαν αστείο, αλλά ακόμα και ο τρόπος που κρεμάει κάποιος το χαρτί της τουαλέτας στο μπάνιο του φαίνεται πως αντανακλά στοιχεία της προσωπικότητάς του.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η Gilda Carle, ειδικός επί των προσωπικών σχέσεων και ψυχοθεραπεύτρια, ιδιαίτερα γνωστή για τις εμφανίσεις της στην αμερικανική τηλεόραση. Όπως εξηγεί η Δρ. Carle στην εφημερίδα Independent, ο αρχικός της στόχος ήταν να δημιουργήσει ένα διασκεδαστικό τεστ προσωπικότητας, ώστε ο κόσμος να μπορεί να αξιολογεί τις συμπεριφορές που επιδεικνύει καθημερινά, χωρίς πάντα να το καταλαβαίνει.

Στο πλαίσιο αυτό, η ψυχοθεραπεύτρια διεξήγαγε μια έρευνα με 2000 συμμετέχοντες, άνδρες και γυναίκες, ηλικίας από 18 έως και 75 ετών. Το δείγμα περιλάμβανε άτομα όλων των εθνικοτήτων, από τα οποία ζητήθηκε να αποκαλύψουν εάν κρεμάνε το χαρτί υγείας στο μπάνιο με την άκρη στο μπροστινό μέρος ή με την άκρη στο πίσω. Επίσης, η Carle ζήτησε στους συμμετέχοντες να αξιολογήσουν και τον δυναμισμό με τον οποίο φέρονται στις σχέσεις τους σε μία κλίμακα από το 1 μέχρι το 10.

«Τα ευρήματά μου επιβεβαίωσαν τη θεωρία ότι οι άνθρωποι που κρεμάνε το χαρτί με την άκρη στο μπροστινό μέρος είναι πιο δυναμικές προσωπικότητες από εκείνους που το κρεμάνε ανάποδα, οι οποίοι είναι στην πλειοψηφία τους παθητικοί χαρακτήρες», αναφέρει η Carle στην Independent. Όπως επισημαίνει μάλιστα, δεν είναι λίγα τα άτομα της πρώτης κατηγορίας (εκείνων που κρεμάνε το χαρτί με την άκρη μπροστά) που αισθάνονται έντονα την ψυχολογική ανάγκη να αλλάξουν τον προσανατολισμό του χαρτιού στα σπίτια όπου επισκέπτονται και το χαρτί δεν είναι κρεμασμένο έτσι όπως θέλουν.

«Αν και αρχικά ξεκίνησε σαν μια διασκεδαστική άσκηση, το προϊόν της έρευνας είναι ένα ακριβές εργαλείο αξιολόγησης, που μπορεί να προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες για τη μελλοντική συμβατότητα με ένα άτομο», αναφέρει η Carle, προτείνοντας – ούτε λίγο ούτε πολύ – στις αναγνώστριες της Independent να επισκεφθούν το συντομότερο δυνατόν την τουαλέτα του σπιτιού του υποψήφιου συντρόφου τους, για να δουν αν όντως η σχέση τους έχει… μέλλον.

  • Δυναμικοί χαρακτήρες

ti-apokalyptei-tropos-pou-kremas-xarti-ygeias-2

  • Παθητικοί χαρακτήρες

ti-apokalyptei-tropos-pou-kremas-xarti-ygeias-3

Πηγή: protothema.gr

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News