Το πώς προμηθεύτηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου την κεταμίνη, με την οποία φέρεται να θανάτωσε το ίδιο της το παιδί αναζητούν οι ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ. Η απάντηση ίσως να κρύβεται στις κλήσεις που δέχτηκε στο κινητό της τηλέφωνο και, μάλιστα, μόλις λίγες ώρες πριν η κόρη της καταλήξει στο νοσοκομείο Παίδων.
Οι έμπειροι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, από την πρώτη στιγμή της σύλληψης της Ρούλας Πισπιρίγκου κατέσχεσαν το κινητό και τον φορητό υπολογιστή της, προκειμένου να εξεταστούν από τα εργαστήρια της αστυνομίας.
Σύμφωνα με την Real News, ανεπίσημες πληροφορίες αναφέρουν πως το κινητό της ποφυλακισμένης 33χρονης, την ημέρα που πέθανε η Τζωρτζίνα, παρουσιάζει ερευνητικό ενδιαφέρον κυρίως για τις κλήσεις που φέρεται να δέχτηκε πριν από το θάνατο της εννιάχρονης, αλλά και εκείνες που έκανε η ίδια αφού είχε καταλήξει το παιδί.
Μάλιστα, όπως λένε άνθρωποι που έχουν γνώση των ερευνών, οι κλήσεις κατά την επίμαχη μέρα ίσως ξεκλειδώσουν το μυστικό που θα δέσει σε απόλυτο βαθμό την υπόθεση και είναι δυνατόν να δώσει στοιχεία και για τους άλλους δύο θανάτους των παιδιών της οικογένειας της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως δύο κλήσεις που φέρεται να έχει δεχτεί στο κινητό της η 33χρονη με απόκρυψη. Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η απόκρυψη στον αριθμό που κάλεσε τηλεφωνικά την κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία ενδέχεται να εξελιχθεί σε σημαντικό στοιχείο της υπόθεσης.
Θεωρείται, μάλιστα, ότι το στοιχείο αυτό μπορεί να οδηγήσει στον προμηθευτή της κεταμίνης και στις συμβουλές που ίσως έδινε τόσο για τη χορήγηση του ισχυρού ναρκωτικού, όσο και για το χρονικό διάστημα που απαιτείται για να δράσει η ουσία και να φέρει το αποτέλεσμα που φέρεται να επιθυμούσε η μητέρα της άτυχης Τζωρτζίνας.
Παράλληλα, αναφέρεται ότι θα ερευνηθούν και οι κλήσεις που έκανε η ίδια, μετά τον θάνατο του παιδιού, προς άτομα που δεν φαίνεται να ανήκουν στον συγγενικό της κύκλο.
Φρίκη: Παρατεταμένη χρήση αναισθητικών ουσιών δείχνουν τα επεισόδια της Τζωρτζίνας
Την ίδια στιγμή, νέα συγκλονιστικά στοιχεία για τον θάνατο της Τζωρτζίνας έρχονται στο φως της δημοσιότητας, την ώρα που οι Αρχές ερευνούν ενδελεχώς το τάμπλετ με το οποίο είχε ταφεί η μικρή κατόπιν επιθυμίας της μητέρας της, Ρούλας Πισπιρίγκου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του αστυνομικού συντάκτη των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα», Βασίλη Λαμπρόπουλου, στους δικαστικούς λειτουργούν αναμένεται να κατατεθούν έγγραφα από γιατρούς που δείχνουν ότι χορηγούνταν στο παιδί ουσίες -εκτός τις κεταμίνης- που προκαλούσαν πτώση των επιπέδων του οξυγόνου.
Ειδικότερα, υπάρχουν έγγραφα και αναφορές γιατρών από την Πάτρα, προτού δοθεί η πληροφορία για την κεταμίνη στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού», που απέδιδαν τα επεισόδια που παρουσίαζε η Τζωρτζίνα σε υποξυγοναιμία, πιθανώς από αναισθητικά φάρμακα.
Μάλιστα, οι γιατροί που θα καταθέσουν στην 18η ανακρίτρια αναμένεται να αναφέρουν ότι η 9χρονη εμφάνιζε ακόμη ένα ύποπτο σύμπτωμα, ανέβαζε υψηλό πυρετό για πολύ λίγο, κάτι που οδηγεί σε πιθανή χορήγηση αναισθητικής ουσίας.
Φωτογραφία ντοκουμέντο από το μόνιτορ της νοσηλείας της Τζωρτζίνας
Όπως δημοσιεύει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο «Βήμα της Κυριακής» που κυκλοφορεί, υπάρχει φωτογραφία από την ώρα της νοσηλείας της Τζωρτζίνας.
Πρόκειται για μία πολύ σημαντική πληροφορία, γιατί αποκαλύπτει ότι το παιδί δείχνει να μην έχει πρόβλημα υγείας.
Όπως φαίνεται και από τη φωτογραφία ντοκουμέντο, η 9χρονη δεν παρουσίαζε κανένα πρόβλημα υγείας, με τους σφυγμούς και το οξυγόνο να φαίνονται κανονικοί.
Υπενθυμίζεται πως οι γιατροί ανέφεραν ότι όταν η Τζωρτζίνα έφευγε από την ΜΕΘ και γυρνούσε στο μονόκλινο δωμάτιο υπό την επιτήρηση της μητέρας της, η κατάσταση της υγείας της χειροτέρευε, με την 9χρονη αν εμφανίζει ταχυκαρδίες και βραδυκαρδίες.
Μάλιστα, προτού αναφερθεί η κεταμίνη, οι γιατροί απέδιδαν τις επιδεινώσεις της υγείας της Τζωρτζίνας σε υποξυγοναιμία, πιθανότατα από τη χορήγηση αναισθητικών φαρμάκων.
Οι γιατροί που παρακολουθούσαν την Τζωρτζίνα στην Πάτρα αναμένονται να καταθέσουν στην ανακρίτρια για ένα ύποπτο σύμπτωμα, καθώς το κοριτσάκι ανέβαζε υψηλό πυρετό για πολύ λίγο, το οποία μαρτυρά πιθανότατα χορήγηση αναισθητικής ουσίας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών.