Θεσσαλονίκη: Στο αυτόφωρο ο πατέρας αρνητής που μήνυσε εκπαιδευτικούς

2 Δεκεμβρίου, 20216:28 ΜΜ
More videos

Ποινική δίωξη για ψευδή καταμήνυση άσκησε η εισαγγελέας σε βάρος του αρνητή πατέρα και σε έναν συμπαραστάτη του που συνελήφθησαν. Στη συνέχεια τους παρέπεμψε να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Παπαναστασούλης, Αναστασία Κοσμίδου – grtimes.gr

Ο αρνητής πατέρας απαίτησε να συμμετάσχει ο γιος του στην εκπαιδευτική διαδικασία, χωρίς να επιδείξει προηγουμένως το απαραίτητο self test. Οι εκπαιδευτικοί του συγκεκριμένου Γυμνασίου, που βρίσκεται στην περιοχή Αμπελοκήπων- Μενεμένης, απαγόρευσαν την είσοδο στο παιδί όπως προβλέπεται από τα περιοριστικά μέτρα που έχουν ληφθεί για την αποτροπή μετάδοσης του κορωνοϊού.

Στη συνέχεια ο αρνητής γονέας μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής και υπέβαλε μηνύσεις κατά των εκπαιδευτικών, σύμφωνα με δικαστική πηγή.

Ενημερώθηκε η εισαγγελέας ποινικής δίωξης που ζήτησε να σχηματιστεί δικογραφία εις βάρος του για ” ψευδή καταμήνυση” . Ο πατέρας συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ισχύ βρίσκεται επίσης παραγγελία από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να σχηματίζονται δικογραφίες σε όσους υποβάλλουν μηνύσεις κατά εκπαιδευτικών και υγειονομικών σχετικά με τα μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Στο αυτόφωτο και ο συμπαραστάτης του

Θυμίζουμε ότι ο συμπαραστάτης έκανε μήνυση και αγωγή ζητώντας 10.000 ευρώ από την ιδιοκτήτρια του κομμωτηρίου. Στην αγωγή του αναφέρει ότι η ιδιοκτήτρια αρνήθηκε να τον εξυπηρετήσει και προσπάθησε να του επιβάλει «βασανισμό».

Ο 55χρονος που είχε απασχολήσει ξανά την κοινή γνώμη με το περιστατικό του κομμωτηρίου, πήγε χθες στο τμήμα όπου κρατούνταν ο 45χρονος αρνητής πατέρας που συνελήφθη για μήνυση σε εκπαιδευτικούς που δεν επέτρεπαν στο παιδί του να εισέλθει στο σχολείο χωρίς διαγνωστικό έλεγχο.
Στο τμήμα ζήτησε να δει τον συλληφθέντα προκειμένου να του συμπαρασταθεί στο κρατητήριο χωρίς να έχει προσκομίσει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή να τηρεί τα υγειονομικά μέτρα. Όταν οι αστυνομικοί του τμήματος του ζήτησαν να συμμορφωθεί με το υγειονομικό πρωτόκολλο ο 55χρονος έκανε μήνυση στον διοικητή του αστυνομικού τμήματος με αποτέλεσμα να συλληφθεί για ψευδή καταμήνυση.

Ο 55χρονος οδηγήθηκε πριν από λίγο στον εισαγγελέα πρωτοδικών Θεσσαλονίκης μαζί με τον 45χρονο αρνητή πατέρα, ενώ εισερχόμενος στο δικαστήριο ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι” μηνύσαμε τον διοικητή του αστυνομικού τμήματος και μας συλλάβανε” , ενώ ερωτηθείς για τον λόγο της μήνυσης απάντησε “για τα βασανιστήρια που μας επιβάλουν” δείχνοντας επιδεικτικά τις χειροπέδες που του είχαν περάσει οι αστυνομικοί.

Οι δίκες και των δύο κατηγορουμένων πήραν ολιγοήμερη αναβολή, λόγω απουσίας μαρτύρων και αφέθηκαν ελεύθεροι.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News