Κυριακή, 21 Απριλίου 2024
ΕλλάδαΤεστ IQ μόνο για ıδıοφυΐες: Μετακıνήστε 2 σπίρτα για να είναι σωστή...

Τεστ IQ μόνο για ıδıοφυΐες: Μετακıνήστε 2 σπίρτα για να είναι σωστή η ıσότητα – Έχετε 20 δεuτερόλεπτα

Ένα τεστ IQ σαρώνει στο διαδίκτυο και μπερδεύει τους χρήστες των social media. Είστε αρκετά ευφυείς για να το λύσετε; Έχετε μόνο 20 δευτερόλεπτα στην διάθεσή σας.

Αυτό το τεστ είναι μαθηματικό παζλ, που είναι μια δυσκολότερη εκδοχή των γρίφων, καθώς επιλύονται με πλευρική σκέψη. Για να βρείτε την σωστή απάντηση, πρέπει να σκεφτείτε και να αναλύσετε όλα τα δεδομένα λίγο διαφορετικά. Για να τα λύσετε, πρέπει να χρησιμοποιήσετε το πιο δημιουργικό κομμάτι του μυαλού σας, καθώς η απάντηση δεν θα είναι προφανής.

Το παρακάτω τεστ IQ εμφανίζεται η ισότητα «9 + 2 =5», με τα νούμερα και τα μαθηματικά σύμβολα να είναι κατασκευασμένα εξ ολοκλήρου από σπίρτα. Η ισότητα είναι λάθος καθώς «9 + 2 = 11». Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να διορθώσετε αυτήν την ισότητα για να είναι σωστό το αποτέλεσμα, μετακινώντας δύο σπίρτα.

Το τεστ IQ γίνεται ακόμη πιο δύσκολο καθώς έχετε μόνο 20 δευτερόλεπτα για να βρείτε την σωστή απάντηση. Μπορείτε να το λύσετε;

Τεστ IQ σπίρτα Η λύση του τεστ IQ

Αφαιρέστε το κάθετο σπίρτο από το «+» σχηματίζοντας το «-». Τοποθετείστε αυτό το σπίρτο στο 9 κάνοντάς το 8. Στην συνέχεια μετακινήστε το κάτω κάθετο σπίρτο στο 2 στα δεξιά, μετατρέποντάς το σε 3. Έτσι η ισότητα είναι σωστή καθώς «8 – 3 = 5»

Τεστ IQ σπίρτα λύση

Πηγή: FOXreport.gr

Τα πιο σημαντικά