Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024
ΕλλάδαΤαξίδι «θρίλερ» για επιβάτες με το «Βέλος» – Η οδύσσεια μέχρι την...

Ταξίδι «θρίλερ» για επιβάτες με το «Βέλος» – Η οδύσσεια μέχρι την Αθήνα

Σε θρίλερ εξελίχθηκε το ταξίδι δεκάδων επιβατών, μεταξύ των οποίων και πολλών Βολιωτών με το νέο τρένο “κόσμημα” της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Το “Βέλος” που εκτελεί το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη, ξεκίνησε τα δρομολόγιά του υποσχόμενο ένα άνετο και γρήγορο ταξίδι. Όμως σήμερα το απόγευμα, όπως καταγράφει το TheNewspaper.gr, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν έτσι.
Ειδικότερα, Βολιώτες ξεκίνησαν από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Βόλου με το απλό τρένο για τη Λάρισα, στις 17.15 με σκοπό στις 18.40 να μετεπιβιβαστούν στην υπερσύγχρονη αμαξοστοιχία. Το “Βέλος” έφτασε στην αποβάθρα με 15 λεπτά καθυστέρηση, λόγω βλάβης στο δρομολόγιο 61 της υπερταχείας ETR, που καταγράφηκε έξω από τη Θεσσαλονίκη, στο Πλατύ Ημαθίας. Το «λευκό βέλος», πέρασε από την Τιθορέα και συνέχισε προς Αθήνα, αλλά κινούμενο με χαμηλή ταχύτητα, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες Βολιωτών, σταματούσε συχνά εντός και εκτός τούνελ, ενώ έφτασε στην Αθήνα στις 22.20 το βράδυ, αντί για τις 21.05 που ήταν προγραμματισμένο.

Το τρένο έκανε το βραδινό δρομολόγιο από τη Θεσσαλονίκη προς την Αθήνα.

Να σημειωθεί ότι τα δρομολόγια με την υπερταχεία, που κάνουν τη διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη και Θεσσαλονίκη-Αθήνα σε λιγότερο από 4 ώρες, ξεκίνησαν την Κυριακή 16 Μαΐου.

Έρευνα δημοσιογράφων από 13 χώρες έχει αναδείξει τα προβλήματα που παρουσιάζουν οι υπερταχείες ETR-470 και υπήρξαν διαβεβαιώσεις ότι έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι.

Η εταιρεία, επιβεβαιώνει ότι το τρένο παρουσίασε μια «αστοχία» και θα αποζημιωθούν οι επιβάτες, τονίζοντας ότι ως πλήρως ανακαινισμένο, όπως όλα τα καινούργια τρένα, ενδέχεται να παρουσιάσει κάποια απροσδόκητη αστοχία.

Οι επιβάτες μιλώντας στο TheNewspaper.gr κάνουν λόγο για απαράδεκτη στάση της εταιρείας, καθώς πολλοί εξ αυτών έχασαν δρομολόγια πλοίων και αεροπλάνων, που είχαν προγραμματίσει. «Ακόμα και στην επιστροφή των χρημάτων μας, θα μας ταλαιπωρήσουν. Δε μας τα έδωσαν σήμερα, αλλά πρέπει να πάμε αύριο ξανά στον σταθμό για να τα εισπράξουμε» λέει 22χρονη επιβάτιδα.

Πηγή: TheNewspaper.grΤα πιο σημαντικά