Τα μοντέλα στην Γαλλία θα ανεβαίνουν στην πασαρέλα μόνο με πιστοποιητικό υγείας

10 Μαΐου, 20172:41 ΠΜ

Πιστοποιητικό υγείας από γιατρό πρέπει να έχουν στο εξής όσα μοντέλα θέλουν να δουλέψουν στις γαλλικές πασαρέλες . Οι νέοι κανόνες  που εισάγονται στο χώρο της μόδας σκοπό έχουν να αποτρέψουν τη συμμετοχή μοντέλων που τα λίγα τους κιλά είναι επικίνδυνα για την υγεία τους.

independent

Έτσι σύμφωνα με τη νέα γαλλική νομοθεσία όποιος από τη βιομηχανία της μόδας χρησιμοποιεί μοντέλα χωρίς πιστοποιητικό υγείας θα τιμωρείται μεποινή φυλάκισης που θα μπορεί να φτάσει τους έξι μήνες και καταβολή προστίμου 75 χιλιάδων ευρώ.Τα πιστοποιητικά θα πρέπει να ανανεώνονται κάθε δύο χρόνια.

Το πιστοποιητικό υγείας θα επικεντρώνεται στον δείκτη μάζας σώματος λαμβάνοντας υπ’ όψιν το σωματικό βάρος του μοντέλου σε συνάρτηση με το ύψος του. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κατατάσσει τους ανθρώπους στην κατηγορία των λιποβαρών όταν ο δείκτης μάζας σώματος είναι κάτω από 18,5.

Ο νόμος έχει ψηφιστεί από το 2015 αλλά μόλις την περασμένη παρασκευή δημοσιεύθηκε στην γαλλική εφημερίδα της κυβερνήσεως. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας οι νέοι και ιδιαίτερα τα νεαρά μοντέλα θα πρέπει να ξεφύγουν από την εικόνα της «ανέφικτης, ιδεώδους ομορφιάς», που τους παρασύρει στην ανορεξία.

ERT

Επιπλέον από τον ερχόμενο Οκτώβριο όλες οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται στη Γαλλία, σε έντυπα και διαδύκτιο, θα πρέπει να φέρουν την επισήμανση «επεξεργασμένες», εφόσον έχουν υποστεί επεξεργασία σε υπολογιστή, αλλάζοντας τα χαρακτηριστικά των μοντέλων.

[ethnos] [ert]

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News