Τα ηλικιωμένα δέντρα της γης φωτογραφίζονται τη νύχτα!

3 Ιουνίου, 2015 1:10 ΜΜ
More videos

Με τίτλο “Diamond Νights” η φωτογράφος Beth Moon παρουσίαζει μια εξαιρετική συλλογή νυχτερινών εικόνων με θέμα τα πιο ηλικιωμένα δέντρα που υπα΄ρχουν στη γη.

Η ίδια ζει και εργάζεται στο Σαν Φρανσίσκο αλλά τα τελευταία 14 χρόνια ταξιδεύει σε διάφορα σημεία του κόσμου προκειμένου να φωτογραφίσει τα πιο αρχαία δέντρα που βρίσκονται εν ζωή. Μέχρι σήμερα το έκανε αυτό την ημέρα και μόλις πρόσφατα αποφάσισε να το κάνει με φόντο τον έναστρο ουρανό.

Η ίδια βρέθηκε στη Ναμίμπια, τη Μποτσουάνα, τη Νότια Αφρική και αλλού και τράβηξε εξαιρετικές εικόνες από γνωστά ηλικιωμένα δέντρα που τα έχουμε δει κυρίως σε συνθήκες πλήρους φυσικού φωτός.

“Διάβασα δύο μελέτες που μιλούσαν για τις επιπτώσεις της κοσμικής ακτινοβολίας στην ανάπτυξη των δένδρων, ακόμα περισσότερο από ό,τι προκαλούν οι εναλλαγές της θερμοκρασίες ή οι βροχοπτώσεις.

Η δεύτερη διαπίστωσε ότι τα μπουμπούκια των δέντρων αλλάζουν μέγεθος και σχήμα όταν σχετίζονται με το φεγγάρι και τους πλανήτες. Αυτό με έκανε να σκεφτώ να φωτογραφίσω αυτά τα γνωστά δέντρα τη νύχτα”, λέει η ίδια στην ιστοσελίδα της…

ancient-oldest-trees-starlight-photography-beth-moon-1 ancient-oldest-trees-starlight-photography-beth-moon-2 ancient-oldest-trees-starlight-photography-beth-moon-3 ancient-oldest-trees-starlight-photography-beth-moon-4 ancient-oldest-trees-starlight-photography-beth-moon-5 ancient-oldest-trees-starlight-photography-beth-moon-6 ancient-oldest-trees-starlight-photography-beth-moon-7 ancient-oldest-trees-starlight-photography-beth-moon-8 ancient-oldest-trees-starlight-photography-beth-moon-9 ancient-oldest-trees-starlight-photography-beth-moon-10 ancient-oldest-trees-starlight-photography-beth-moon-11

Περισσότερες πληροφορίες στο bethmoon.com

perierga/Amazon/mymodmet
Ακολουθήστε μας στο facebook: