Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024
ζώδιαΤα 5 ζώδια που δυσκολεύονται να εκφράσουν τα συναισθήματά τους με λόγια

Τα 5 ζώδια που δυσκολεύονται να εκφράσουν τα συναισθήματά τους με λόγια

Τα 5 ζώδια που δυσκολεύονται να εκφράσουν τα συναισθήματά τους με λόγια

Μερικοί άνθρωποι δεν έχουν κανένα πρόβλημα να εκφράζουν το συναίσθημα τους με τόλμη και σαφήνεια χωρίς δεύτερες σκέψεις. Όμως για κάποιους άλλους το να μεταφράσουν σε λόγια ό,τι αισθάνονται, τους φαίνεται πολύ δύσκολο. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν λιγότερη αγάπη μέσα τους. Οι πιο εσωστρεφείς εκπρόσωποι του ζωδιακού προτιμούν να χρησιμοποιούν διαφορετικούς τρόπους για να δείχνουν την αγάπη τους από τις λεκτικές εκφράσεις.

ΤΑΥΡΟΣ

Τα παιδιά της Αφροδίτης αγαπούν πολύ τους δικούς τους ανθρώπους και είναι πάντα διαθέσιμοι για εκείνους. Φαίνεται ξεκάθαρα πόσο νοιάζονται, με την αφοσίωση, την τρυφερότητα και την πίστη τους. Όμως δεν θα τους εκφράσουν εύκολα με λόγια πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν στη ζωή τους και πώς αισθάνονται για αυτούς. Θέλουν να έχουν τον έλεγχο των συναισθημάτων τους και για αυτό αποφεύγουν να επιτρέψουν στον άλλον να δει πόσο ευάλωτοι είναι μέσα τους. Η αγάπη είναι μία ανοιχτή πόρτα προς την καρδιά και όποιος έχει τα κλειδιά μπορεί να μπει μέσα και να την πληγώσει. Ένας Ταύρος μπορεί να ανοιχτεί κάπως εάν νιώσει απόλυτη εμπιστοσύνη, αλλά αυτό δεν είναι εύκολο. Οι εκπρόσωποι αυτού του ζωδίου προτιμούν να κρατούν η σιωπή τους μέχρι να αποδειχθεί ότι τα συναισθήματά τους δεν θα χρησιμοποιηθούν εναντίον τους. Ο μόνος τρόπος να έχει κάποιος μία φευγαλέα ματιά για το τι συμβαίνει μέσα τους είναι όταν νιώθουν ότι απειλούνται να τον χάσουν. Ίσως εκεί να πουν κάτι, ίσως μόνο τότε να χάσουν λίγο την ψυχραιμία τους και να αποκαλύψουν περισσότερα. Πέρα όμως από αυτές τις ακραίες στιγμές, πάντα προσπαθούν να διατηρήσουν την εικόνα της δύναμης και της εσωτερικής αυτάρκειας.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Αν και είναι παιδιά του Ερμή, του πλανήτη που σχετίζεται με την επικοινωνία, κάθε άλλο παρά επικοινωνιακοί είναι όταν πρόκειται για τον συναισθηματικό τους κόσμο. Αυτό συμβαίνει γιατί χρησιμοποιούν την επικοινωνία για να εκφράσουν τη λογική, δηλαδή ό,τι σκέφτονται. Σε αυτό είναι άριστοι και εξαιρετικά ευρηματικοί, με μοναδική μεθοδολογία. Όταν πρόκειται όμως για ζητήματα καρδιάς, προτιμούν να εκφράζονται με πράξεις και να είναι χρήσιμοι και εξυπηρετικοί. Αυτό το ζώδιο αγαπάει βαθιά και με τον δικό του τρόπο προσπαθεί να αποδείξει πόσο πολύ νοιάζεται, φροντίζοντας κάθε ανάγκη των δικών του ανθρώπων. Όσο πιο πολλά συναισθήματα έχουν, τόσο πιο πολύ μεγαλώνει η ανασφάλεια τους. Έχουν μία εσωτερική συστολή όσον αφορά τον έρωτα, νιώθουν σαν παιδιά στην αρχή της εφηβείας που αντιμετωπίζουν πρώτο σκίρτημα της καρδιάς. Αντί να το εκφράσουν, προσπαθούν να το κρύψουν όσο μπορούν περισσότερο. Νομίζουν ότι τα συναισθήματά τους φαίνονται, ότι ίσως τους κοροϊδέψουν για αυτά. Χρειάζονται χρόνο και επιβεβαίωση για να νιώσουν σχετικά άνετα και αποδεκτοί. Αλλά πάντα θα είναι πιο εύκολο να αποκαλύπτουν τμηματικά το συναίσθημα μέσω μηνυμάτων, σημειωμάτων, στίχων ή τηλεφώνου, παρά άμεσα.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Εάν ένας Σκορπιός παραμένει σιωπηλός και δεν μιλάει, δεν σημαίνει ότι δεν έχει έντονα και βαθιά αισθήματα. Παρά το μυστηριακό εξωτερικό του προσωπείο, αυτό το ζώδιο είναι γεμάτο συναίσθημα. Όμως ορθώνει φράχτες και εμπόδια ώστε να μην δει κανένας τι κρύβεται μέσα τους. Χρειάζεται χρόνος για να μπορέσει κάποιος να διαπεράσει τα τείχη και να αντικρίσει την ευαίσθητη πλευρά τους. Κάποια στιγμή θα νιώσουν πιο άνετα και μπορεί να ανοιχτούν περισσότερο. Παρόλα αυτά, διαθέτουν ένα αξιοθαύμαστο χάρισμα για να κάνουν κάποιον να νιώθει συνδεδεμένος μαζί τους. Μπορεί να αποκαλύπτουν σταδιακά ορισμένες πλευρές του εαυτού τους και την επιθυμία τους για κάτι περισσότερο, μέχρι να αισθανθούν εμπιστοσύνη. Θα χρησιμοποιήσουν τον ερωτισμό και τη φυσική επαφή κρατώντας το πρόσωπο που τους ενδιαφέρει σε κατάσταση αναμονής, ώστε να επιτύχουν την πολυπόθητη εγγύτητα. Μέχρι να γίνει αυτό θα είναι παθιασμένοι και πολύ προστατευτικοί με όποιον τους ενδιαφέρει. Μπορεί να κρύβουν τα συναισθήματά τους και να μην μιλούν για αυτά όταν είναι πληγωμένοι ή θυμωμένοι. Βέβαια, μπορούν να κρατήσουν τον θυμό τους μέχρι ενός σημείου, διότι αν η βελόνα ανέβει πάνω από το κόκκινο προκαλείται πυρηνική έκρηξη. Σε αυτή την περίπτωση και λόγω της μυστικοπάθειας κανένας δεν ξέρει από πού προέκυψε όλο αυτό, και είναι η ζωντανή απόδειξη ότι η επικοινωνία είναι απαραίτητη για να μην καταπιέζεται ο ευαίσθητος εσωτερικός τους κόσμος.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Η δύναμη ασκεί μεγάλη γοητεία στους εκπροσώπους αυτού του ζωδίου. Η δύναμη αντιπροσωπεύει την ασφάλεια και παράλληλα τους βάζει στη θέση του οδηγού της ζωής τους. Το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί στους Αιγόκερους είναι να νιώσουν ευάλωτοι, δηλαδή αδύναμοι. Η αγάπη μας κάνει ευάλωτους. Ίσως για αυτό το ζώδιο τους αντιμετωπίζεται ως ψυχρό. Στην πραγματικότητα, αυτή είναι η στρατηγική τους, η οποία τους υπαγορεύει να μην αφήσουν αυτά που νιώθουν να κυριαρχήσουν στη θέλησή τους. Άλλωστε, η ζωή θα ήταν πιο εύκολη εάν οι άνθρωποι δεν άφηναν το συναισθηματικό τους κόσμο να παρεμβαίνει στους στόχους της ζωής τους και κυρίως της δουλειάς τους. Για εκείνους, οι άνθρωποι που είναι ψύχραιμοι, που διατηρούν μία αναλλοίωτη συμπεριφορά, είναι άξιοι σεβασμού σε σχέση με εκείνους που παρασύρονται και επιδεικνύουν συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα. Αυτό το ζώδιο δεν θα εκδηλώσει όλα όσα αισθάνεται με υπερβολικό τρόπο. Πλησιάζει τις σχέσεις με επιχειρηματική λογική και στρατηγική. Επιθυμεί να νιώσει ασφάλεια πριν επενδύσει περισσότερο. Θα δείξει το ενδιαφέρον του με ένα σοβαρό και προσγειωμένο τρόπο που θα βασίζεται στη γενικότερη αξιοπιστία του. Θα αποδείξει ότι είναι κάποιος που μπορείς να βασιστείς επάνω του. Αντί για λόγια, αυτό το ζώδιο θα προτιμήσει να δείξει με έργα ό,τι αισθάνεται, αφιερώνοντας τον ελεύθερο χρόνο του, αποδεικνύοντας ότι στέκεται στο πλευρό κάποιου, δείχνοντας την ευαίσθητη πλευρά του και ανοίγοντας την καρδιά του, κάτι που δεν συνηθίζει να κάνει αν δεν υπάρχουν ισχυροί δεσμοί.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Οι Υδροχόοι αποφεύγουν να εκφράσουν τα συναισθήματα τους, διότι δεν εκτιμούν γενικά τη συναισθηματική φιλολογία και όλα της τα παρελκόμενα. Συνήθως οι εκπρόσωποι του ζωδίου βασίζονται στη λογική και έχουν μία ιδιαίτερη οπτική γωνία που διαφέρει από αυτή των υπολοίπων. Έχουν την τάση να κρατάνε τους ανθρώπους σε μία απόσταση μέχρι να διαπιστώσουν αν πληρούν τις προδιαγραφές τους. Ο τρόπος τους να δείξουν τι σημαίνει κάποιος για αυτούς, είναι πόσο κοντά τον αφήνουν να πλησιάσει, πόσες πλευρές του εαυτού τους θα αφήσουν να φανούν, πόσες από τις βαθύτερες σκέψεις τους θα μοιραστούν. Οι Υδροχόοι είναι κάπως απόμακροι. Δεν τους είναι εύκολο να έρθουν σε επαφή με τα δικά τους συναισθήματα, πόσο μάλλον να τα βάλουν σε λόγια και να τα απευθύνουν. Η προσέγγισή τους σε αυτά είναι περιφερειακή. Οικογένεια, σχέση, αρχές, φιλία, πόθος, σεξ είναι πιο ασφαλή θέματα που αγγίζουν το συναίσθημα από μία εξωτερική σκοπιά. Μπορούν έτσι να συζητηθούν με περισσότερη ευκολία ως ιδέες, που δεν θα τους είναι δύσκολο να πάρουν μία θέση πάνω σε αυτές. Εάν ένας Υδροχόος νιώθει τρυφερά συναισθήματα το αποδεικνύει εμπράκτως με την παρουσία, την προσφορά και την ενεργή του συμμετοχή.

Τα πιο σημαντικά