Συλλήψεις μαθητών για την κατάληψη σχολείου για την Μακεδονία

1 Δεκεμβρίου, 2018 12:52 ΜΜ
More videos

Οι συλλήψεις μαθητών Γυμνασίου αλλά και των γονιών τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων, έγιναν χθες το απόγευμα (30-11-2018) στο Αγρίνιο. Συγκεκριμένα, οι μαθητές συνελήφθησαν γιατί φέρονται να ήταν εκείνοι που υποκίνησαν την κατάληψη του 2ου Γυμνασίου Αγρινίου. Οι συλλήψεις έγιναν χθες, Παρασκευή, όπου το σχολείο τελούσε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα υπό κατάληψη.

Την προηγούμενη ημέρα, το 2ο Γυμνάσιο όπως και πολλά ακόμη σχολεία της Αιτωλοακαρνανίας, προχώρησαν σε καταλήψεις με αιχμή το Μακεδονικό, ωστόσο στο 2ο Γυμνάσιο η κατάληψη συνεχίστηκε και την Παρασκευή, χωρίς να είναι γνωστό αν ο λόγος της κατάληψης παραμένει ο ίδιος.

Οι μαθητές που συνελήφθησαν, με την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης, είναι 14 και 16 ετών ενώ για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων συνελήφθησαν και οι γονείς τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναζητείται και ένας ακόμη μαθητής 14 ετών για τον ίδιο λόγο καθώς και ο γονέας του.

Σύμφωνα με τη διεύθυνση του σχολείου, ουδέποτε υπεβλήθησαν μηνύσεις κατά μαθητών και οι Αρχές λειτούργησαν αυτεπάγγελτα, με τη διεύθυνση να καλείται απλά να δώσει κατάθεση επί του θέματος.

Πηγή: agriniopress.gr