Στα 15 της ήταν ήδη η πιο όμορφη Ελληνίδα: Σπάνιο βίντεο από τη στέψη της Ζωής Λάσκαρη σε Σταρ Ελλάς

1 Μαΐου, 20236:41 ΜΜ

Eκτός από μεγάλη σταρ του σινεμά, η Ζωή Λάσκαρη εύλογα θεωρήθηκε μία από τις πιο εντυπωσιακές γυναίκες, με ξεχωριστή ομορφιά.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή έκανε αισθητή την παρουσία της, με το κοινό να την αγαπάει όσο λίγες ακόμα. Άφησε το στίγμα της στη «χρυσή εποχή» του ελληνικού κινηματογράφου την δεκαετία του εξήντα και το ταξίδι της στη Μεγάλη οθόνη ξεκίνησε έχοντας πάρει τον τίτλο της Σταρ Ελλάς.

Ήταν μία από τις μεγαλύτερες σταρ του ελληνικού κινηματογράφου και ο τίτλος του sex symbol την ακολούθησε για πολλά χρόνια.

Δήλωσε συμμετοχή στον διαγωνισμό ομορφιάς σε ηλικία 15 ετών ως Ζωή Κουρούκλη. Η επιθυμία της να λάβει μέρος στα καλλιστεία ήταν τόσο μεγάλη που, το 1959, δήλωσε ότι είναι δύο χρόνια μεγαλύτερη για να της το επιτρέψουν.

Σήμερα σας παρουσιάζουμε ένα σπάνιο βίντεο από τη βραδιά εκείνη των καλλιστείων του 1959 το οποίο είχε μοιραστεί μέσα από το Instagram, ο φωτογράφος των διασήμων, Κλεισθένης.

Στην λεζάντα της ανάρτησης αναφέρει:

“Η Ζωή Λάσκαρη σε ένα σπάνιο βίντεο των καλλιστείων στις 20 Ιουνίου 1959 στα Αστέρια της Γλυφάδας. Με παρουσιαστές τον Λάμπρο Κωνσταντάρα και την Χριστίνα Σύλβα. Με το πραγματικό της όνομα Ζωή Κουρούκλη πήρε μέρος στα καλλιστεία σε ηλικία μόλις 15 ετών”, αναφέρει χαρακτηριστικά η ανάρτηση.

Δείτε το βίντεο:

Η Λάσκαρη ένα μήνα μετά τη νίκη της, πήγε στο Λονγκ Μπιτς στην Καλιφόρνια για τον διαγωνισμό Μις Υφήλιος. Ωστόσο εκεί δεν κέρδισε κάποιο τίτλο.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News