Σπάνε ρεκόρ οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα: Πάνω από 100.000 τα ραντεβού σε μια ημέρα – Στη μάχη και το Johnson

5 Μαΐου, 20211:15 ΜΜ
More videos

Νέο ρεκόρ εμβολιασμών αναμένεται σήμερα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες έχουν προγραμματιστεί περισσότερα από 100.000 ραντεβού.

Σημειώνεται εξάλλου, πως από το πρωί γίνονται πλέον εμβολιασμοί και με τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια, Pfizer, Moderna, AstraZeneca και το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, με το τελευταίο επί του παρόντος να γίνεται στην ηλικιακή κατηγορία 45-49 ετών.

Στη μάχη άλλωστε από σήμερα βρίσκονται 1.500 εμβολιαστικά κέντρα, με τις γραμμές εμβολιασμού να έχουν αυξηθεί μετά το άνοιγμα για ραντεβού όλων των ηλικιακών κατηγοριών άνω των 30.

Σπάνε ρεκόρ οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα: Πάνω από 100.000 τα ραντεβού σε μια ημέρα - Στη μάχη και το Johnson

Υπενθυμίζεται πως, τα εμβολιαστικά θα λειτουργούν σε 7ήμερη βάση μέχρι τα μεσάνυχτα. Στόχος είναι να γίνουν μέχρι και 2,5 εκατομμύρια εμβολιασμοί και τον Ιούνιο μέχρι και 4 εκατομμύρια εμβολιασμοί.

Πηγές του υπουργείου Υγείας εκφράζουν μάλιστα την αισιοδοξία πως μέχρι τέλος Ιουνίου θα έχει χτιστεί το πρώτο τείχος ανοσίας, ενώ εκτιμάται πως από τον επόμενο μήνα θα μπορούν να εμβολιάζονται και όλοι οι υπόλοιποι ενήλικες, δηλαδή όσοι είναι κάτω των 30 ετών.

Επιπλέον, από τις 15 Μαΐου προγραμματίζεται να ξεκινήσουν οι κατ’ οίκον εμβολιασμοί και των πολιτών που δεν μπορούν να μετακινηθούν, με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, με το οποίο θα υπάρχει επάρκεια.

Συνεδριάζουν οι ειδικοί για άνοιγμα περαιτέρω δραστηριοτήτων

Όσον αφορά στο άνοιγμα περαιτέρω δραστηριοτήτων, πέραν από αυτών που έχουν ανακοινωθεί (δημοτικά και γυμνάσια, τουρισμός, υπερτοπικές μετακινήσεις), όπως είναι τα γυμναστήρια και ο πολιτισμός, όπως λένε οι πληροφορίες, οι αποφάσεις θα ληφθούν αφότου επαναξιολογηθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα και διατηρηθεί η σταθερότητα του φορτίου.

Σήμερα συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών όπου θα συζητηθεί το άνοιγμα των παιδικών σταθμών και των φροντιστηρίων.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News