Το σκάκι για 3 παίκτες είναι κάτι πραγματικά τρελό αλλά και πραγματικό

12 Μαρτίου, 20175:14 ΜΜ
More videos

Αν σας αρέσουν τα παιχνίδια δεξιοτήτων, τότε θα λατρέψετε ένα δύσκολο παιχνίδι σκακιού. Αν νομίζετε ότι ένα συνηθισμένο παιχνίδι σκακιού είναι πολύ εύκολο για εσάς, τότε πρέπει να δοκιμάσετε το σκάκι για 3 άτομα. Και είναι τόσο τρελό όσο ακούγεται.

Dr Jacek Filek Wikimedia Commons

Το σκάκι με τρεις παίκτες είναι στην ουσία ένα κανονικό παιχνίδι σκακιού, όπου απλά προστίθεται και ένας τρίτος παίκτης. Η πλακέτα είναι συνήθως σε σχήμα εξαγώνου, αλλά υπάρχουν και άλλα σχήματα. Υπάρχουν τρεις διαφορετικοί “στρατοί” και ο καθένας ξεκινάει από την δική του μεριά. Οι κινήσεις για τα επιμέρους κομμάτια είναι ουσιαστικά οι ίδιες. Η μόνη διαφορά είναι, ότι τα τετράγωνα δεν είναι στην πραγματικότητα τετράγωνα, οπότε όταν για παράδειγμα μετακινείτε τον πύργο, αυτός κάνει μια καμπυλωτή διαδρομή.

Οι κανόνες του σκακιού 3 παικτών

Μπορεί να αναρωτιέστε πώς γίνεται ένα παιχνίδι σκακιού με 3 παίκτες να είναι δίκαιο. Δεν θα μπορούσαν απλά να βγάλουν έναν παίκτη; Θεωρητικά αυτός ήταν ένας λόγος που έκανε τον δίκαιο σχεδιασμό του σκακιού με 3 παίκτες δύσκολη υπόθεση. Τις περισσότερες φορές νικητής στο σκάκι των 3 παικτών είναι ο παίκτης που θα κάνει πρώτος ματ.

Αυτό σημαίνει ότι το παιχνίδι τελειώνει μόλις ο ένας παίκτης βγάλει εκτός παιχνιδιού τον άλλον και αυτός που έμεινε έρχεται δεύτερος. Με άλλα λόγια, πρώτος είναι αυτός που θα κάνει πρώτος ματ, τελευταίος αυτός που θα του κάνουν ματ και ο άλλος παίκτης έρχεται δεύτερος.

ThreeChess

Το σκάκι με 3 παίκτες έχει ενδιαφέρον, όχι μόνο επειδή πρέπει να ανησυχείς συνέχεια να μην σου βγάλουν οι άλλοι παίκτες τα πιόνια σου εκτός παιχνιδιού, αλλά και επειδή έχεις την ευκαιρία να παρακολουθείς τους άλλους παίκτες να επιτίθενται ο ένας στον άλλον.

Ιστορικά, υπάρχουν και άλλοι τρόποι να παιχτεί το σκάκι με 3 παίκτες εκτός από τον γνωστό τρόπο του “ποιος θα κάνει πρώτος ματ”. Παλαιότερα, υπήρχε ο περίφημος “κανόνας της ουδετερότητας” που εισήχθη στα μέσα της δεκαετίας του 2000 από τον Ilshat Tagiev. Αυτός ο κανόνας ορίζει, ότι όποιος έχει σειρά να παίξει μπορεί να επιτεθεί στον αντίπαλο μόνο αν εκείνος του είχε επιτεθεί σε προηγούμενη κίνηση ή αν ο αντίπαλος δεν είχε δεχθεί επίθεση από τον τρίτο παίκτη στην προηγούμενη παρτίδα. Αυτός ο κανόνας απαγορεύει σε 2 παίκτες να κυνηγήσουν τον τρίτο και είναι μόνο ένας από τους τρόπους για να παιχτεί το σκάκι με 3 παίκτες.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News