Σε ψυχιατρική εξέταση παραπέμπει η γαλλική Δικαιοσύνη την Μαρίν Λε Πεν

20 Σεπτεμβρίου, 2018 5:30 ΜΜ
More videos

Oργισμένη είναι η επικεφαλής της γαλλικής άκρας δεξιάς Μαρίν Λε Πεν εξαιτίας της απόφασης Γαλλίδας δικαστή που ζητά να πραγματοποιήσει ψυχιατρική εξέταση. «Είναι πραγματικά απίστευτο. Αυτό το καθεστώς αρχίζει αληθινά να προκαλεί φόβο», έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter η πρόεδρος του Εθνικού Συναγερμού (RN, πρώην Εθνικό Μέτωπο FN) δημοσιοποιώντας τη σχετική δικαστική απόφαση.

Η δικαστική απόφαση φέρει ημερομηνία 11 Σεπτεμβρίου και εκδόθηκε από τη δικαστικό που διεξήγαγε την έρευνα σε βάρος της Λε Πεν, η οποία κατηγορείται για «διανομή βίαιων εικόνων».

Με την απόφαση αυτή, η Λε Πεν παραπέμπεται για ψυχιατρική εξέταση το συντομότερο.

«Πίστευα πως μου είχαν συμβεί όλα: Ε, λοιπόν, όχι! Επειδή κατήγγειλα τις φρικαλεότητες του Νταές με μηνύματα στο Twitter, η ‘δικαιοσύνη’ με υποβάλλει σε ψυχιατρική εξέταση! Μέχρι πού θα φθάσουν;!», έγραψε στο Twitter.

Η εξέταση αυτή έχει κυρίως στόχο να επιβεβαιωθεί «αν (η Λε Πεν) είναι σε θέση να καταλάβει αυτά που λέγονται και να απαντήσει στις ερωτήσεις» και αν «η παράβαση για την οποία κατηγορείται σχετίζεται με πραγματικά ή βιογραφικά στοιχεία της ενδιαφερομένης».

Στις 16 Δεκεμβρίου 2015 η Μαρίν Λε Πεν είχε αναρτήσει στο Twitter φωτογραφίες από φρικαλεότητες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος ως απάντηση στον δημοσιογράφο Ζαν-Ζακ Μπουρντέν, τον οποίο κατηγορούσε ότι «έκανε έναν παραλληλισμό» ανάμεσα στο Ισλαμικό Κράτος και το Εθνικό Μέτωπο (FN).

Η Λε Πεν έκανε λόγο για «απαράδεκτη παρεκτροπή» και για «αποτρόπαιες δηλώσεις» και, αναφέροντας τον δημοσιογράφο, ανάρτησε στον λογαριασμό της τρεις φωτογραφίες με το κείμενο «Αυτό είναι το Νταές!».

Έναν μήνα μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι που είχαν στοιχίσει τη ζωή σε 130 ανθρώπους, οι αναρτήσεις αυτές προκάλεσαν αμέσως κατακραυγή μεταξύ των πολιτικών, αλλά και πέραν αυτών.

Η εισαγγελία της Ναντέρ άρχισε την ίδια μέρα έρευνα για «διανομή βίαιων εικόνων» αφού ο τότε υπουργός Εσωτερικών είχε επισημάνει τις φωτογραφίες.

Πηγές: Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ