Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024
σχέσειςΣχέση με διαφορά ηλικίας - Γιατί να μην την κάνεις

Σχέση με διαφορά ηλικίας – Γιατί να μην την κάνεις

Οι σχέσεις με μεγάλη διαφορά ηλικίας ανάμεσα στο ζευγάρι, αν και αποτελούν πολύ σημαντικές εμπειρίες, τείνουν να αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα που συνήθως οδηγούν στη διάλυση τους.

Παρόλο που δεν πρέπει να είμαστε προκατειλημμένοι και να αντιμετωπίζουμε κάθε περίπτωση διαφορετικά, παρακάτω σου έχουμε κάποιους λόγους για τους οποίους ίσως να πρέπει να ξανασκεφτείς τη σχέση με μεγαλύτερο!

 Κουράζεται εύκολα

Και το βρίσκουμε και πολύ λογικό εδώ που τα λέμε! Δεν έχεις τις ίδιες αντοχές στα 20 και τις ίδιες στα 40! Οπότε μην τον παρεξηγείς αν νύσταξε από τις 22.00 και μην του κρατάς μούτρα αν τον παίρνει ο ύπνος στον καναπέ την ώρα που βλέπετε ταινία. Φυσικά αυτή η κούραση θα βγει και στο σεξ, επομένως μην περιμένεις να κυλιέστε στα σεντόνια 2 και 3 ώρες γιατί δεν πρόκειται!

Δε συμβαδίζετε

Ο τρόπος διασκέδασης σας είναι εντελώς διαφορετικός! Ενώ εσύ θες να ξενυχτήσεις στο πιο in κλαμπάκι, ο σύντροφος σου το πιο πιθανό είναι να προτιμάει να πάτε σε ένα ταβερνάκι για φαγητό, ένα θέατρο, μια εκδρομή ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων.

Έχετε διαφορετικά ενδιαφέροντα

Όσο εσύ θα θες να αναλύσεις κάτι που έγινε στη σχολή σου την ώρα του μαθήματος, τόσο εκείνος θα σκέφτεται την παρατήρηση που του έκανε το αφεντικό στη δουλειά. Όταν ο ένας εκ των δύο δεν εργάζεται, είναι πολύ δύσκολο να καταλάβει την κούραση και το στρες που σου προκαλεί η δουλειά. Όπως και αντίστοιχα κάποιος που δεν έχει σπουδάσει δεν μπορεί να κατανοήσει το άγχος μιας επερχόμενης εξεταστικής. Με λίγα λόγια…τα κοινά σημεία που έχετε λιγοστεύουν.

Διαφορετικές πεποιθήσεις

Απόλυτα λογικό αν μας ρωτάς, γιατί όσο ένας άνθρωπος μεγαλώνει τόσο φιλοσοφεί και τη ζωή του διαφορετικά. Δεν τον νοιάζει απλά να περάσει καλά ένα Σάββατο, όπως θα νοιάξει έναν ανέμελο 20άρη. Θα προτιμήσει να μη βγει για να κάνει οικονομία ώστε να πληρώσει τους λογαριασμούς του, θα θεωρεί ως αναγκαιότητα την αποταμίευση για ένα καλύτερο μέλλον ενώ εσύ θα θες να τα σπάσεις στον Οικονομόπουλο και τα λοιπά.

Φυσικά όλα τα παραπάνω που είπαμε δεν ισχύουν για όλα τα ζευγάρια, και πολλές φορές μπορεί να εκπλαγούμε με το πόσο ταιριάζουν δύο άνθρωποι ασχέτως ηλικίας. Το σίγουρο όμως είναι πως οι περισσότερες σχέσεις με ηλικιακή διαφορά αντιμετωπίζουν με την πάροδο του χρόνου μικρά θεματάκια. Εμείς, πάντως σου προτείνουμε απλά να το ζήσεις και ότι είναι να γίνει θα γίνει!

Τα πιο σημαντικά