Τρίτη, 16 Απριλίου 2024
ΕλλάδαΣάλος με τα viral παπούτσια ΜΠΑΣΟΚ: Οργή στο ΚΙΝΑΛ

Σάλος με τα viral παπούτσια ΜΠΑΣΟΚ: Οργή στο ΚΙΝΑΛ

Έντονη ενόχληση έχει προκαλέσει στο ΚΙΝΑΛ η απόφαση ενός νεαρού από τη Ρόδο να σχεδιάσει αθλητικά παπούτσια με το σήμα του ΠΑΣΟΚ, τα οποία όμως έχουν τον πράσινο ήλιο αλλά η διαφορά τους είναι ένα Μ. Δηλαδή αντί για ΠΑΣΟΚ, λέγονται ΜΠΑΣΟΚ.

Τα εν λόγω παπούτσια έχουν γίνει τις τελευταίες ώρες viral στα social media, καθώς είναι στα χρώματα του ΠΑΣΟΚ, με τον πράσινο ήλιο και το σύνθημα «λεφτά υπάρχουν».

Τα παπούτσια, όπως αναφέρουν, είναι συλλεκτικά, καθώς έχουν σχεδιαστεί και φτιαχτεί στο χέρι, ενώ κυκλοφορούν μόλις 100 ζευγάρια.

Οργισμένη αντίδραση από το ΚΙΝΑΛ

Όπως σημειώνει ο Γραμματέας Επικοινωνίας Παναγιώτης Βλάχος σε ανάρτησή του, «ο δημιουργός και παραγωγός των αθλητικών παπουτσιών έχει ειδοποιηθεί αναλόγως», ενώ τονίζει πως «τα κόμματα δεν είναι εμπορικά brands για να διαθέτουν με αμοιβή την εκμετάλλευση του σήματός τους σε εταιρίες».

Ολόκληρη η ανάρτησή του:

«Είδα ότι διαφημίζονται κάποια αθλητικά παπούτσια με λογότυπο και παράφραση του ονόματος του ΠΑΣΟΚ, τα οποία δεν αναρτώ εδώ για να μην τα προωθήσω και άλλο.

Από τον χειμώνα και μετά, όσοι υπέπεσαν στην αντίληψή μας και διαφήμιζαν μπέργκερ, πάρτυ, λαμπάδες, μπλουζάκια κλπ με όνομα, λογότυπο, παράφραση ΠΑΣΟΚ, ειδοποιήθηκαν από το γραφείο μου σε συνεργασία με τον Dimitris Mantzos και απέσυραν το προϊόν, αφού ενημερώθηκαν ευγενικά ότι η εμπορική εκμετάλλευση ονόματος και σήματος του κόμματος με αυτόν τον τρόπο παραβιάζει το νόμο για την πνευματική ιδιοκτησία (άρθρο 66Ε του ν.2121/1993).

Ο δημιουργός και παραγωγός των αθλητικών παπουτσιών έχει ειδοποιηθεί αναλόγως. Τ

α κόμματα δεν είναι εμπορικά brands για να διαθέτουν με αμοιβή την εκμετάλλευση του σήματός τους σε εταιρίες, όπως πίστεψε μία από αυτές. Το κόμμα έχει το αποκλειστικό δικαίωμα να παράγει προϊόντα με το σήμα του, όπως γίνεται και στο εξωτερικό, σε περίπτωση που ανοίξει κάποιο e-shop για λόγους οικονομικής του ενίσχυσης κλπ.

Με δυο λόγια, είναι άλλος ο διαδικτυακός χαβαλές, τα memes και προσωπικές δημιουργίες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και άλλο να προσπαθεί να βγάλει κάποιος χρήματα “πουλώντας” το ΠΑΣΟΚ μέσα από εμπορικά προϊόντα. Αυτό δεν γίνεται ανεκτό.

Εκ της διευθύνσεως».

Τα παπούτσια με το σήμα του ΠΑΣΟΚ που έγιναν viral

new2 252863 273701 type13260

new1 252863 273700 type13260

mpasok 252863 273698 type13262

Ο Snik στηρίζει ΜΠΑΣΟΚ

Πάντως, ο γνωστός τράπερ Snik δεν αντιστάθηκε στα viral παπούτσια και όχι μόνο παρέλαβε το ζευγάρι του, αλλά δημοσίευσε και σχετικό βίντεο.

Τα πιο σημαντικά