Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024
ΕλλάδαΡίγη συγκίνησης - Το μήνυμα του πιλότου του ΖΕΥΣ: «Τιμή σε όσους...

Ρίγη συγκίνησης – Το μήνυμα του πιλότου του ΖΕΥΣ: «Τιμή σε όσους φυλάνε Θερμοπύλες»

Ρίγη συγκίνησης από το μήνυμα που έστειλε ο επισμηναγός Χριστόδουλος Γιακουμής, μέσα από το F-16 κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Ο ιπτάμενος της ομάδας ΖΕΥΣ πραγματοποίησε δύσκολους ελιγμούς και χαμηλές διελεύσεις με το F-16, ένα από τα καμάρια της πολεμικής μας αεροπορίας.

giakoumis

Με στίχους του Κωνσταντίνου Καβάφη, έστειλε μήνυμα ενότητας και εθνικής υπερηφάνειας: «Τιμή σ’ εκείνους όπου στην ζωή των όρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες» ήταν ο στίχος του ποιήματος που χρησιμοποίησε.

«Ελληνίδες, Έλληνες, ατενίζουμε με υπερηφάνεια όσα πέτυχε η Γενιά του ’40 υπερασπίζοντας την Πατρίδα. Είμαστε και θα παραμείνουμε έτοιμοι να πράξουμε τα ίδια. Τιμή σ’ εκείνους όπου στη ζωή των όρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες! Χρόνια Πολλά στην Ελλάδα μας και στον Ελληνισμό απανταχού της γης», ανέφερε αναλυτικά.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε:

«Κύριε Επισμηναγέ, τιμάμε τους ήρωες που πολέμησαν και έδωσαν και τη ζωή τους στο έπος του ’40 για την ελευθερία μας. Και όλους εσάς στις Ένοπλες Δυνάμεις, τους άγρυπνους φρουρούς, που διασφαλίζετε την εθνική μας ανεξαρτησία και κυριαρχία. Η πατρίδα σάς ευγνωμονεί. Χρόνια πολλά και καλές προσγειώσεις».

Nωρίτερα ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου παρέλασαν ενώσεις αναπήρων πολέμου, Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού και Πυροσβεστικού Σώματος, σύμφωνα με τα σχετικά προγράμματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Γ΄ Σώματος Στρατού.

Παρουσιάστηκαν επίσης τα Tεθωρακισμένα Οχήματα Mάχης (ΤΟΜΑ) Marder 1A3, τα πρώτα της σειράς που παραλαμβάνει η Ελλάδα, ενώ στις εναέριες διελεύσεις συμμετείχαν τα γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη 4++ Γενιάς Rafale EG και Rafale DG με τα χρώματα της Πολεμικής Αεροπορίας της Ελλάδας, στην πρώτη τους παρουσία στον ουρανό της Θεσσαλονίκης.

Τα πιο σημαντικά