Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024
ΕλλάδαΡάνια Θρασκιά: «Ο παλιός γάμος δεν μπορεί να υπάρχει – Κυνηγάμε κάτι...

Ράνια Θρασκιά: «Ο παλιός γάμος δεν μπορεί να υπάρχει – Κυνηγάμε κάτι που είναι καταδικασμένο να αποτύχει»

Η Ράνια Θρασκιά συνάντησε την Αθηναϊδα Νέγκα στο πλατό της εκπομπής «Καλύτερα αργά» του Action 24 με αφορμή μετά την επιτυχία της στις εκλογές της 21ης Μαίου με το ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το όραμά της για ένα καλύτερο μέλλον.

Μιλώντας για τον θεσμό του γάμου, η Ράνια Θρασκιά ανέφερε πως ο κλασικός θεσμός του γάμου πλήττεται έντονα καθώς τη σημερινή εποχή δύσκολα καταφέρνει ένα ζευγάρι να ανταπεξέλθει σε όλες τις δυσκολίες, κι έτσι οδηγείται στο διαζύγιο.
«Ο γάμος πλήττεται βάναυσα ως θεσμός. Πάνω από το 60% των γάμων οδηγούνται σε διαζύγιο και στα αστικά κέντρα ο αριθμός αυτός είναι μεγαλύτερος. Πρέπει να δούμε και με ποια μορφή ο γάμος θα εξυπηρετεί τις συναισθηματικές ανάγκες των ανθρώπων. Ο παλιός γάμος δεν μπορεί να υπάρχει στη νέα εποχή. Κυνηγάμε κάτι που είναι καταδικασμένο κατά πολύ, να αποτύχει», ανέφερε η Ράνια Θρασκιά.
Και προχώρησε κάνοντας μια παρομοίωση: «Υπάρχει ένα καινούργιο μαζί, μέσα στο οποίο δύο άνθρωποι ολόκληροι αναπτύσσονται και προοδεύουν. Σαν να είμαστε μαζί σε μια γλάστρα με πολύ καλό λίπασμα, φως και νερό, μεγαλώνω μαζί δύο χωριστά φυτά που έρχονται σε επαφή, χαϊδεύονται, μοιράζονται θρεπτικά συστατικά, αλλά δεν είναι ένα. Και δεν πνίγει το ένα το άλλο», ανέφερε σε συνέντευξή της στο Action 24 η Ράνια Θρασκιά.
Τα πιο σημαντικά