Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024
διαζυγιοΨυχολόγος αποκαλύπτει τις 4 πιο σοβαρές συμπεριφορές που καταλήγουν σε διαζύγιο

Ψυχολόγος αποκαλύπτει τις 4 πιο σοβαρές συμπεριφορές που καταλήγουν σε διαζύγιο

Οι σχέσεις είναι μια επιστήμη. Ο Αμερικανός ψυχολόγος Τζον Γκότμαν μελετάει τις σχέσεις εδώ και 40 χρόνια και ανακάλυψε 4 επικίνδυνους τύπους συμπεριφοράς που ο ίδιος αποκαλεί “Οι 4 καβαλάρηδες της Αποκάλυψης.”

Δείτε παρακάτω τις προτάσεις του Τζον Γκότμαν για να κρατήσετε την σχέση σας μακριά από την μιζέρια.

Περιφρόνηση

c4ca4238a0b923820dcc509a6f75849b 139

© Paramount Pictures

Ενδείξεις: Ένας από τους συντρόφους κοροϊδεύει τον άλλον δημόσια ή ιδιωτικά, δίνει προσβλητικά ψευδώνυμα επίτηδες και δεν εκτιμά την γνώμη του συντρόφου. Με άλλα λόγια δείχνει, ότι δεν εκτιμάει τον σύντροφό του και αισθάνονται πολύ πιο σημαντικοί.

Πώς να το διορθώσετε: Βάλτε τον εαυτό σας στη θέση ενός αγαπημένου προσώπου που έγινε αντικείμενο χλευασμού και προσπαθήστε να δείτε τα πράγματα από την δική τους άποψη. Στην συνέχεια, θυμίστε στον εαυτό σας πόσο πολύ τον αγαπάτε κάθε φορά που θέλετε να τον κοροϊδέψετε.

Κριτική

c81e728d9d4c2f636f067f89cc14862c 48

© Universal Pictures

Ενδείξεις: Ένας από τους συντρόφους ενοχλείται με κάθε λάθος που κάνει ο άλλος και αναφέρει παρόμοιες καταστάσεις του παρελθόντος. Κατά συνέπεια δεν γίνεται κριτική στο ίδιο το λάθος, αλλά στην προσωπικότητα του συντρόφου που εκφράζονται με προτάσεις όπως “Συνέχεια τα κάνεις όλα λάθος.”

Πώς να το διορθώσετε: Μην χρησιμοποιείτε επιθετικό τόνο σε κάθε συζήτηση και μην μετατρέπετε ένα πράγμα σε ένα εκατομμύριο άλλα. Αν πείτε ήρεμα στον σύντροφό σας να κάνετε διαφορετικά τα πράγματα την επόμενη φορά ή ακόμα καλύτερα να μην δώσετε μεγάλη σημασία στο γεγονός, το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο.

Αμυντική συμπεριφορά

eccbc87e4b5ce2fe28308fd9f2a7baf3 45

© Paramount Pictures

Ενδείξεις: Ένας από τους δυο συντρόφους έκανε κάτι λάθος και στην προσπάθειά του να αποφύγει την κριτική προσπαθεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του αρκετά επιθετικά. Μια τέτοια κατάσταση χαρακτηρίζεται από φράσεις όπως “Στην πραγματικότητα, δεν θα έπρεπε να το κάνω εγώ αυτό” ή “Δεν φταίω εγώ!” Κατά συνέπεια, ο άλλος σύντροφος απαντάει απότομα και καταλήγουν σε άσχημα αμοιβαία παράπονα.

Πώς να το διορθώσετε: Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι πολύ πιο εύκολο να αναλάβετε την ευθύνη της συμπεριφοράς σας και να ζητήσετε συγγνώμη άμεσα. Έτσι, δεν θα σπαταλήσετε χρόνο σε άσκοπους καυγάδες και μπορείτε να τον αξιοποιήσετε σε πιο ευχάριστα πράγματα.

Αποφεύγετε έναν καυγά

a87ff679a2f3e71d9181a67b7542122c 37

© 20th Century Fox

Ενδείξεις: Όταν μερικοί άνθρωποι βλέπουν ότι έρχεται μια καταιγίδα προτιμούν να αντιδράσουν γρήγορα στα παράπονα χωρίς συγκινήσεις. Εναλλακτικά, αγνοούν τον σύντροφό τους με κάθε δυνατό τρόπο.

Πώς να το διορθώσετε: Μην φεύγετε μακριά ή μένετε μόνοι σας με τα συναισθήματά σας. Προσπαθήστε να λύσετε το πρόβλημα ειρηνικά, γιατί αν δεν το κάνετε θα παρουσιαστεί στο μέλλον σε μεγαλύτερη κλίμακα.

[iflscience]

Τα πιο σημαντικά