Ψαράς στη Σίφνο έπιασε δύο ψάρια βάρους 105 κιλών

17 Ιανουαρίου, 2018 4:09 ΜΜ
More videos

Συγκεκριμένα ένας Σιφνιός Ψαράς, ο Αντώνης Αθυμαρίτης έπιασε δυο »Βλάχους» οι οποίοι ζύγιζαν 75 και 30 κιλά ο καθένας! Καθαρά νερά και μεγάλα ψάρια για όσους γνωρίζουν τα μυστικά για το Ψάρεμα στην Σίφνο. Οι Σιφνιοί αγαπούν το ψάρεμα αλλά όπως είναι αναμενόμενο δεν μιλούν πολύ για τα καλά περάσματα.

Ο Αντώνης Αθυμαρίτης έχει απο μικρό παιδί το μικρόβιο του ψαρέματος και αυτή την φορά η τύχη του χαμογέλασε καθώς επέστρεψε στη Σίφνο με δύο τεράστια ψάρια έτσι όπως μεταδίδει το cyclades24.gr

Όλοι οι φίλοι του ψαρέματος, γνωρίζουν καλά, ότι το σημαντικότερο “εργαλείο” στο να πιάσεις ψάρια είναι το “καλό δόλωμα”. Βέβαια, είναι πολύ υποκειμενικός ο όρος “καλό δόλωμα”, διότι πλέον υπάρχει μια “σειρά” προϋποθέσεων για να μπορούμε να χαρακτηρίσουμε ένα δόλωμα “καλό” ή “κακό”. Σύμφωνα λοιπόν με το ψαρά, το δόλωμα… ήταν κολιός, άλλωστε αποδείχτηκε πόσο καλό δόλωμα ήταν εις διπλούν!

Πραγματικά o ψαράς ήρθε για να καταρρίψει τα δεδομένα, καθώς μέχρι τώρα θεωρούταν ότι οι βλάχοι στις Ελληνικές θάλασσες δεν ξεπερνούν τα 70 κιλά. Ο βλάχος ζει σε μεγάλα θαλάσσια βάθη και έχει συγγένεια με το ροφό, ενώ ψαρεύεται δύσκολα γιατί είναι ψάρι δυνατό. Ο βλάχος πάντως, σε αντίθεση με τον ροφό που είναι πετρόψαρο, ζει μοναχικός και σε αμμώδεις βυθούς.

Πολλοί κάτοικοι έσπευσαν να δουν την ψαριά, ενώ ο Αντώνης καμάρωνε για το κατόρθωμά του!

Δείτε το βίντεο που ανέβασε στο προφίλ του στο Facebook ο ψαράς

Πηγή: cyclades24.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook: