Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024
ΕλλάδαΠρότυπο ζωής Δυο χρόνια πριν διαγνώσθηκε με μυελοειδές καρκίνωμα και σήμερα νίκησε...

Πρότυπο ζωής Δυο χρόνια πριν διαγνώσθηκε με μυελοειδές καρκίνωμα και σήμερα νίκησε στον Μαραθώνιο

Βασιλική Κωνσταντινοπούλου: Η 26χρόνη αθλήτρια βγήκε πρώτη στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιος της Αθήνας, η οποιία κατάφερε με ατομική επίδοση-ρεκόρ με χρόνο 2:46:01 μόλις στον δεύτερο Μαραθώνιο της ζωής της. Την σημερινή μέρα θα την θυμάται για μια ζωή, καθώς έγραψε ιστορία, όχι μόνο με την πρωτιά της και την νική αλλά και για το μάθημα ζωής που μας έδωσε.

konstantinopoulou 5730276 Συγκεκριμένα, η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου διεγνώσθηκε πριν από δύο χρόνια με ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, που ήταν το μυελοειδές καρκίνωμα. Επί της ουσίας, πρόκειται για το μυελοειδές καρκίνωμα του θυρεοειδούς και είναι ένας νευροενδοκρινικός όγκος, που εξορμάται από τα παραθυλακιώδη κύτταρα του θυρεοειδούς. Μάλιστα, θεωρείται σπάνιος όγκος, καθώς αποτελεί το 5% των θυρεοειδικών καρκίνων και εμφανίζεται συνήθως μεταξύ 40 και 60 ετών.

Βασιλική Κωνσταντινοπούλου: Ποια είναι η νεαρή αθλήτρια

Η αθλήτρια κατάγεται από το Αγρίνιο, αλλά κατοικεί στη Θεσσαλονίκη μιας και σπουδάζει στα ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ. Η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου είναι παντρεμένη με τον – επίσης – δρομέα, Γιάννη Κρέκα, και έχουν αποκτήσει ένα παιδί, όπως αναφέρει το runningnews.gr.

Βασιλική Κωνσταντινοπούλου: Τι είχε δηλώσει για το πρόβλημα υγείας της

Όσον αφορά στο πρόβλημα υγείας της, η ίδια έχει δηλώσει: «Λίγο μετά τη γέννηση του γιου μου, διαγνώσθηκα με μυελοειδές καρκίνωμα του θυρεοειδούς, ο οποίος είχε προχωρήσει και στους λεμφαδένες της δεξιάς πλευράς του λαιμού. Σίγουρα το να ακούς μια τέτοια διάγνωση, στο μυαλό σου έρχονται μόνο αρνητικές σκέψεις. Θα έλεγα ότι θέλει πολύ μεγάλη πίστη στο ότι θα τα καταφέρεις και πως δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να παλέψεις».

Εν συνεχεία, η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου έχει τονίσει: «Έτσι ήταν και για εμένα. Μπορεί στο πρώτο άκουσμα να μου κόπηκαν τα πόδια, αλλά μετά κοίταξα το παιδί μου και πεισματικά είπα στον εαυτό μου “θα τα καταφέρεις!”».

marathonios athinas gunaikes

Βασιλική Κωνσταντινοπούλου: Η σημερινή της δήλωση για την νίκη της

Πάντως, μετά τον σημερινό (13/11) τερματισμό της στο Παναθηναϊκό Στάδιο, ύστερα από 2 ώρες, 46 λεπτά και 1 δευτερόλεπτο, η αθλήτρια – μεταξύ άλλων – δήλωσε: «Δεν μπορώ να το πιστέψω ακόμα! Είναι λες και ζω σ’ ένα όνειρο. Όποιος τρέχει τον μαραθώνιο, το έχει ονειρευτεί άπειρες φορές. Άπειρες φορές έχει τερματίσει με το μυαλό του, με τη σκέψη του, με τις προπονήσεις του, αλλά όταν το ζεις, είναι ένα τρομερό συναίσθημα πραγματικά. Καταφέρνεις να ξεπερνάς τα όριά σου».

Τα πιο σημαντικά