Το πρώτο περιοδικό γάμου για λεσβίες κυκλοφόρησε στην Αυστραλία

26 Οκτωβρίου, 2017 4:27 ΜΜ
More videos

Εν έτει 2017 κυκλοφόρησε το πρώτο λεσβιακό περιοδικό γάμου στην Αυστραλία και πρόκειται για ένα περιοδικό γεμάτο από φωτογραφίες αγάπης με το όνομα Dancing with Her.

Το περιοδικό, το οποίο κυκλοφόρησε την Τρίτη με την πρώτη του έντυπη έκδοση, έρχεται την ώρα που οι Αυστραλοί βρίσκονται εν μέσω μιας ψηφοφορίας για το εάν ο γάμος ατόμων του ιδίου φύλου πρέπει να νομιμοποιηθεί.

Σχεδόν 12 εκατομμύρια Αυστραλοί έχουν ήδη ψηφίσει μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το Reuters. Η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι θα υποβάλει πρόταση ενώπιον του κοινοβουλίου αν η πλειοψηφία ψηφίσει «ναι». Αυτό θα σήμαινε πως η Αυστραλία θα γίνει το 25ο κράτος που νομιμοποιεί το γάμο ατόμων του ιδίου φύλο, σύμφωνα με το Reuters.

Ο γάμος ατόμων του ιδίου φύλου είναι νόμιμος στον Καναδά από το 2005. Έκτοτε, ο αριθμός των ομοφυλόφιλων ζευγαριών στον Καναδά αυξήθηκε κατά 60%, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της χώρας. Περίπου το 1% όλων των ζευγαριών στον Καναδά είανι ζευγάρια του ιδίου φύλου.

Οι ιδρυτές του περιοδικού Τάρα Μπέικερ και Άρλια Χάσελ – που γιόρτασαν τη δέσμευσή τους το 2016 – δημιούργησαν το περιοδικό για να γεμίσουν το κενό που ανακάλυψαν όταν προσπαθούσαν να σχεδιάσουν το δικό τους γάμο σε μια ετερόρρυθμη βιομηχανία γάμου, γράφουν στην ιστοσελίδα του περιοδικού Dancing With Her.

«Το Dancing with her είναι μια δημιουργική, περιεκτική και πραγματική έκδοση για τον γάμου τόσο σε έντυπη όσο και σε ηλεκτρονική μορφή, για γυναίκες που δεν έχουν εκπροσωπηθεί εδώ και πολύ καιρό» λένε οι δημιουργοί του.

Το Dancing with Her είναι μια γιορτή των ερωτευμένων γυναικών, σύμφωνα με το tagline του περιοδικού.

Αποτελείται από πάνω από 100 σελίδες από πραγματικές ιστορίες γάμου, editorials, ένα περιοδικό με σχεδιασμό γάμου και έναν κατάλογο πωλητών σε όλη την Αυστραλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η πρώτη έκδοση είναι διαθέσιμη στο διαδίκτυο για 19 δολάρια Αυστραλίας.

[instagram] [ief]