Σάββατο, 25 Μαΐου 2024
ΕλλάδαΠρόσωπο της χρονιάς ο Στέφανος Κασσελάκης

Πρόσωπο της χρονιάς ο Στέφανος Κασσελάκης

Ο Στέφανος Κασσελάκης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, βρίσκεται στην πρώτη θέση ως προς τα πρόσωπα που θα πρωταγωνιστήσουν και το 2024 σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB

Η ακρίβεια που σαρώνει την ελληνική κοινωνία αποτελεί το πρώτο, και με διαφορά από το δεύτερο, πρόβλημα που καταγράφει η δημοσκόπηση της MRB που φιλοξενεί η «Realnews».

Στο ερώτημα «ποιοι κατά τη γνώμη σας είναι οι τομείς στους οποίους θα πρέπει να δώσει έμφαση/προτεραιότητα η κυβέρνηση το 2024» το 54,6% των ερωτηθέντων απάντησαν στην αντιμετώπιση των οικονομικών και της ακρίβειας. Στην δεύτερη θέση, σε ποσοστό 38,3%, βρέθηκε η απάντηση για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας προς όφελος της κοινωνίας και ακολούθησε σε ποσοστό 34,6% η κατάσταση της δημόσιας υγείας.

Από τα ιδιαίτερα αποκαλυπτικά, ωστόσο, ευρήματα της έρευνας της MRB ήταν η διπλή πρωτιά που κατέκτησε ο Στέφανος Κασσελάκης τόσο ως το πρόσωπο της χρονιάς που έφυγε, καθώς το 2023 επικράτησε στην εσωκομματική κούρσα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για το 2024.

Για το 2023 ο Στέφανος Κασσελάκης αναδείχθηκε πρόσωπο της χρονιάς με 40,7%, αφήνοντας πολύ πίσω του τον Κυριάκο Μητσοτάκη που ακολουθεί με 16,7%. Τρίτος βρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας με 5,5%, τέταρτος ο ολυμπιονίκης Μίλτος Τεντόγλου με 2%, πέμπτη η Έφη Αχτσιόγλου με 1,4% και ακολουθούν ο Νίκος Ανδρουλάκης με 1,2% και ο Κώστας Μπακογιάννης με 1,1%.

Ωστόσο, ο Στέφανος Κασσελάκης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, βρίσκεται και στην πρώτη θέση ως προς τα πρόσωπα που θα πρωταγωνιστήσουν και το 2024. Σε αυτή την κατηγορία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης συγκεντρώνει 23,2% με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να ακολουθεί από κοντά με 21,7% και τρίτος να καταγράφεται ο Νίκος Ανδρουλάκης με 7,4%.

Δείτε αναλυτικά:

Τα πιο σημαντικά